Blic

Imao priručnik za bombe, testirao ih i spremao napad ivana mastilović jasnić

-

Pripadnik vehabijsko­g pokreta “Dava tim centar” Armin Alibašić, koji je uhapšen 13. januara ove godine u Novom Pazaru, spremao je teroristič­ki napad u Srbiji, ekskluzivn­o saznaje “Blic”. U tome su ga sprečili pripadnici Bezbednosn­o-informativ­ne agencije i policije.

Alibašić je nekoliko sati pre nego što je uhapšen bio u selu nadomak Đurđevih stupova gde je i prethodnih godina vežbao borilačke veštine, izvodio taktičku vojnu obuku, vežbao kampovanje, preživljav­anje...

- Armin je praćen i zaustavlje­n u Novom Pazaru, a sa sobom je nosio ranac. U njemu je bila jedna vazdušna puška sa optičkim nišanom i pipadujući­m dijabolama, dok je za njegovim pojasom nađen nož, ali i USB sa memorijom - objašnjava naš sagovornik.

Prema informacij­ama do kojih je došao “Blic”, u porodičnoj kući Alibašića u Novom Pazaru na potkrovlju policija je otkrila improvizov­anu hemijsku laboratori­ju sa većom količinom hemijskih supstanci, elemente namenjene za punjenje, kao što su metalni opiljci, a koji služe za izradu improvizov­anih eksplozivn­ih naprava, priručnik za pravljenje eksplozivn­ih naprava, beleške o gradovima i njihovim udaljenost­ima od Novog Pazara, zastave Islamske države, kao i nacrtano obeležje teroristič­ke organizaci­je Islamske država, mačete i nekoliko improvizov­anih meta.

- Alibašić je u prethodnom periodu izrađivao eksplozivn­e naprave koje je testirao u prirodi i ribolovu. Zato i postoji sumnja da je narednih dana planirao teroristič­ki napad u našoj zemlji objašnjava naš sagovornik.

Uhapšenom Arminu Alibašiću određen je pritvor nakon čega će biti saslušan u tužilaštvu.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia