Blic

Stigao Nđaj - prvo pojačanje Partizana

Crno-beli su prvi krug druge faze okončali porazom na domaćem terenu od Monaka, koji je posle Crvene zvezde uzeo još jedan skalp u punoj hali “Aleksandar Nikolić”.

-

Doskorašnj­i fudbaler norveškog Stabeka Musa Nđaj doputovao je juče u Beograd, gde će ubuduće igrati za Partizan. Levokrilni napadač rođen je u Oslu, a vuče korene iz Gambije.

Među crnobele stiže kao slobodan igrač.

- Partizan je veliki klub bogate tradicije. Prošle sezone igrao je jako dobro u Evropi, tako da se radi o velikom klubu, klubu za svako poštovanje. Nisam znao toliko mnogo o mom novom klubu, ali sam razgovarao sa velikim brojem ljudi koji su imali prilike da nastupaju u ovoj ligi i koji su mi rekli da pravim veliki korak u karijeri. Tamnoputi fudbaler istakao je i ciljeve. - Očekujem da se borimo za trofej u Kupu i plasman u Ligu Evrope, možda i u Ligu šampiona. Ne znam, video sam da je Zvezda daleko ispred, ali u fudbalu je sve moguće - istakao je Nđaj. Promocija prvog pojačanja Partizana u zimskom prelaznom roku zakazana je za danas u podne.

vladan tegeltija

Kao što pre sedam dana nije bilo potrebe za euforijom, tako ni sada nema mesta za depresiju. Partizan je prizemljen kao i nedavno nakon plasmana u Top 16 Evrokupa, tako i posle pobeda u nizu i izbijanja na četvrto mesto ABA lige. Oba puta u punoj hali, tada od Cedevite, u utorak od Monaka. Oscilacije su realnost.

- Loša utakmica za nas. Ponovio se derbi, Cedevita, pa i Valensija, gde se očekivalo da pobedimo. Ponovili smo dosta grešaka, promašaja, ulazak u nervozu u prvom poluvremen­u, a ekipe ovakvog kvaliteta se ne dobijaju u jednoj četvrtini, već kontinuite­tom, koji mi nismo imali.

Ovo je dobar pokazatelj koraka koji moramo da preskočimo da bismo postali vrhunska ekipa, a ja ne sumnjam u svoje saigrače da imamo potencijal­a za to - poručio je Rade Zagorac za “Blic”, koji nikako da se vrati u formu u kojoj je bio pre povrede nosa.

Glavni razlozi poraza su slab šut spolja, uz samo tri poena sa osam slobodnih bacanja... Renfro i Marinković se nisu upisali, Pejdž je pogodio svaku treću od devet, a Zagorac pola od šest šutnutih, a Pecarski se, poput Aranitović­a, nije ni skidao.

- Jedino da ih stavim u autobus, pa put Morave, da umoče ruke. Bez zezanja, to se rešava na treningu tako što ubaciš 500 koševa. Nije nikada lepo razmišljat­i o igračima koji nisu igrali ili su manje igrali. To je lako pričati posle utakmice, “ako, ako”... Moramo ubrzati igru i pogodi otvorene šuteve - dodao je Andrea Trinkijeri koga je razljutilo pitanje o karakteru pojedinaca. - Prvi put u 25 godina karijere da mi tako nešto neko kaže za moju ekipu. Molim vas, nemojte tako više. Moji igrači imaju najveće srce i najbolji su za mene. Posle poslednje utakmice, na kraju sezone možemo da pričamo o tome. Mogu da vam se ne sviđaju, ali da nemaju srce... Da se vratiš u ovakvu utakmicu bez srca, nemoguće je.

Da li su tolike promene u rosteru, ali i minutaži narušile hemiju, videćemo u subotu kada Partizan igra u Zadru i u utorak u Monaku. Rezervi ima kod većine igrača, koji za sedam dana ne mogu da zaborave da igraju u odnosu na Albu, a igraju se još tri meča u Evrokupu.

 ??  ?? „da pošaljem igrače da pokvase ruke u moravi, možda im krene šut“: trinkijeri je aludirao na Čačane i sjajne igrače šutere koje je dao taj grad KOŠARKAŠI PARTIZANA MEČ ČETVRTOG KOLA TOP 16 EVROKUPA IGRAJU U UTORAK U MONAKU OD 19 ČASOVA
„da pošaljem igrače da pokvase ruke u moravi, možda im krene šut“: trinkijeri je aludirao na Čačane i sjajne igrače šutere koje je dao taj grad KOŠARKAŠI PARTIZANA MEČ ČETVRTOG KOLA TOP 16 EVROKUPA IGRAJU U UTORAK U MONAKU OD 19 ČASOVA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia