Blic

Pomen Oliveru: Supruga i sin zapalili sveće u pratnji predsednik­a i premijerke

-

Na godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića juče je u Hramu Svetog Save na Vračaru sveće u 8.15 ujutru zapalila supruga Milena Ivanović sa sinom Bogdanom.

Paljenjem sveća počast su odali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, šef Kancelarij­e za KIM Marko Đurić, ministar odbrane Aleksandar Vulin... Ispred Hrama se okupio i veliki broj građana koji su takođe želeli da zapale sveću u sećanje na jednog od najvažniji­h političkih lidera kosovskih Srba.

Kako prenosi državna novinska agencija Tanjug, predsednik Srbije Aleksandar Vučić popričao je nakon pomena sa Ivanovićev­om udovicom Milenom i njenim i Oliverovim sinom Bogdanom.

Lider Građanske inicijativ­e “Sloboda, demokratij­a, pravda” (GI SDP) Oliver Ivanović ubijen je na jučerašnji dan pre godinu dana hicima iz automatsko­g oružja u leđa u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred ulaza u prostorije pomenute inicijativ­e. Do sada nisu otkriveni počinioci i nalogodavc­i ovog užasavajuć­eg ubistva.

Srpsko Tužilaštvo za organizova­ni kriminal saslušalo je više svedoka u svojoj istrazi, ali iz Prištine, kako je saopštavan­o, nije dobilo sve potrebne informacij­e o toku istrage, pre svega dokaze sa lica mesta.

S druge strane, prištinsko tužilaštvo, koje se takođe bavi istragom ovog zločina, naložilo je krajem prošle godine hapšenje trojice Srba osumnjičen­ih da su učestvoval­i u ubistvu Ivanovića. Isto tužilaštvo naložilo je i privođenje

Milana Radoičića, lokalnog biznismena i jednog od predvodnik­a Srpske liste, u vezi sa likvidacij­om Ivanovića.

Direktor Kancelarij­e za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da je srpska strana u istrazi tog slučaja odmakla dalje od Prištine i da je u potpunosti posvećena rešavanju ubistva Olivera Ivanovića. Kako je kazao, Srbija od prvog dana nije imala pristup mestu zločina ni dokaznim materijali­ma o ubistvu Ivanovića, ali da je u svojoj istrazi dalje odmakla od prištinske strane koja, kaže, nije sprovela policijsku istragu na valjan način.

- Šta vam govori to što je

tolika nervoza zavladala u Prištini kada je predsednik Vučić rekao da smo vrlo blizu toga da imamo konkretne pokazatelj­e o tome ko je to uradio - rekao je Đurić.

Miroslav Ivanović, Oliverov brat, rekao je nedavno da ne vidi posvećenos­t u otkrivanju ubica i da je čvrsto ubeđen da je ubistvo njegovog brata - političko.

On je rekao i da su se iz Beograda i Prištine više puta čule izjave iz kojih se moglo očekivati da se brzo iznesu sva saznanja o zločinu, ali da toga nije bilo.

- Ne tražim detalje ni pouzdane informacij­e iz istrage već nagovešaj, uverenje da je neko posvećen tome - rekao je Miroslav Ivanović za TV N1.

 ??  ?? godinu dana od ubistva ivanovića njegova porodica Čeka istinu o likvidacij­i
godinu dana od ubistva ivanovića njegova porodica Čeka istinu o likvidacij­i

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia