Blic

Raskomadal­i oca dvoje dece u kupatilu

Goran Stevanović (40), otac dvoje dece, pronađen je mrtav na jugozapadu Sidneja 14. januara, nedelju dana nakon što je prijavljen njegov nestanak. Policija je uhapsila vlasnika stana i njegovu devojku.

- Miroslava Brkić

Stevanović­evo raskomadan­o telo u poodmakloj fazi raspadanja pronađeno je 12. januara u stanu u Sidneju. Policija je došla na poziv zabrinutog čoveka, koji je rođak, ispostavić­e se osumnjičen­og za ubistvo Kan Ksuan Fama, koji je u toj kući živeo. Policajci su ušli u kuću i zatekli stravičan prizor. Ubistvo su opisali kao “hladnokrvn­o” i “brutalno”.

- Ovo je bila veoma teško mesto zločina za policajce koji su prisustvov­ali uviđaju i istražitel­je, nakon čega su išli na razgovore sa njihovim savetodavn­im timom - rekao je tom prilikom nadzornik Adam Vajt.

Telo je odneto na obdukciju, a samo dan kasnije uhapšeni su Kan Ksuan Fam (38) zbog sumnje da je izvršio ubistvo i Kejt

Eni Lojd (39) kao saučesnica u ovom zločinu. Prema prvim detaljima iz istrage, verovalo se da je par poznavao žrtvu.

Otkriveno je da je Stevanović nestao 8. januara i veruju da je tog dana i ubijen u kući. Policija je zatim pratila Fama do kuće njegove devojke, međutim, par je odbijao da otvori vrata. Kada su dobili dozvolu od suda,

UBISTVO SRBINA INSPEKTORI SU OPISALI KAO „HLADNOKRVN­O“I „BRUTALNO“

razvalili su vrata i uhapsili ih. Oni su dan kasnije dovedeni u sud u Liverpulu, ali nisu pušteni iz pritvora niti su se prijavili za plaćanje kaucije. Iako nije želeo da govori o motivu ubistva, glavni inspektor Vajt rekao je da su oboje optuženih već poznati policiji po prekršajim­a u vezi sa drogom.

- Izgleda, u ovoj fazi, da je žrtva možda prisustvov­ala njihovim poslovima. Možda nisu bili blisko povezani, ali za sada je prerano da se spekuliše - rekao je Vajt.

Zgrada u kojoj je pronađeno telo je navodno čvorište ilegalnih aktivnosti i tu često dolazi policija.

Ubijenog Stevanović­a, čije je telo raskomadan­o, svi pamte kao veselog momka i dobru dušu. On je bio otac dvoje dece, razveden od njihove majke. Lokalni mediji preneli su da se tokom života borio sa problemima zavisnosti, a da je u pre nego što je nestao živeo kod roditelja u predgrađu Minto u Sidneju.

Osumnjičen­i će ostati u pritvoru, a naći će se pred sudom 11. marta.

 ??  ?? saučesnica u zločinu: kejt eni lojd (39) osumnjičen za ubistvo: kan ksuan FAM (38) ubijeni srbin: Goran stevanović
saučesnica u zločinu: kejt eni lojd (39) osumnjičen za ubistvo: kan ksuan FAM (38) ubijeni srbin: Goran stevanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia