Blic

Osumnjičen­i za ubistvo advokata pred sudom

- M.B.

vladimir šaranović

Suđenje Vladimiru Šaranoviću (42), okrivljeno­m za ubistvo advokata Vladimira Zreleca, nastavlja se danas pred Višim sudom u Beogradu.

Vladimir Šaranović je na prethodnom ročištu sredinom decembra prošle godine prvi put od hapšenja izneo svoju odbranu, na kojoj je govorio o poznanstvu sa advokatom Vladimirom Zrelecom, koji je dugo godina zastupao njegovog rođaka, kriminalca Slobodana Šaranovića. Na samom početku prvog ročišta, gde mu se sudi zbog teškog ubistva, kao i zbog neovlašćen­e proizvodnj­e i stavljanja u promet opojnih droga, Šaranović je negirao krivična dela koja mu se stavljaju na teret. Kako je tada kazao, on nema veze sa ubistvom advokata Zreleca, dok je marihuanu, koja je pronađena u iznajmljen­om stanu u kojem je živeo sa suprugom i decom, koristio za ličnu upotrebu.

- Ja sam kod Slobodana Šaranovića radio od 1995. godine sa periodični­m prekidima. Tamo sam upoznao i advokata Zreleca, koji je bio pravni zastupnik u dve firme koje su bile u vlasništvu braće Šaranović - kazao je na početku suđenja Šaranović.

On je istakao da je advokat Vladimir Zrelec bio čovek koji je organizova­o kompletnu odbranu za Šaranovića u postupku koji se ticao njegove ekstradici­je. Kako je rekao, ne zna da je Šaranović ikada bio u konfliktu sa Zrelecom i negirao je i da je on lično sa advokatom imao problem. Rekao je i da se ne seća se gde je bio 1. decembra 2015. godine kada je Zrelec upucan, navodeći tri lokacije na kojima je mogao da bude - kod kuće, u kafani ili u hotelu ukoliko se posvađao sa ženom.

 ??  ?? optužen:
optužen:
 ??  ?? izrešetan ispred kancelarij­e: vladimir zrelec
izrešetan ispred kancelarij­e: vladimir zrelec

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia