Blic

Uhapšeni navijači Partizana zbog krađe plišanih igračaka

DVOJICA SRBA OJADILA BENZINSKU STANICU U ČEŠKOJ

- M. Brkić

Češka policija uhapsila je dvojicu srpskih državljana zbog, kako javljaju lokalni mediji, krađe i vandalizma počinjenog na benzinskoj stanici na autoputu u pravcu Brna.

Prema informacij­ama čeških medija, u pitanju su bili navijači Košarkaško­g kluba Partizan, ali i simpatizer­i istoimenog fudbalskog kluba. Oni su se organizova­nim prevozom vraćali u sredu ujutru u Srbiju iz Berlina, gde su dan ranije prisustvov­ali košarkaško­j utakmici Alba-partizan. Naime, u povratku je autobus zastao na autoputu u pravcu Brna na stajalištu jedne benzinske stanice i navijači su ušli u prodavnicu.

Nekoliko njih počelo je da krade, a prema pisanju čeških medija, u isto vreme jedan od njih počeo da je sprejem prska natpise na zidu prodavnice. Mediji prenose da je vandal uočen preko policijski­h kamera sa autoputa. Videvši to, policajci iz Praga uputili su se na lice mesta. Ispred benzinske pumpe došle su policijske patrole, ali i praška jedinica specijalne snage i oni su proverili identitet svih navijača Partizana.

Osim šaranja zida, istražen Navijači grafitima uništili benzinsku pumpu OVO su srbi uhapšeni zbog Nereda u českoj

je i pokušaj pljačke benzinske pumpe. Prema rečima menadžera pumpe, nekoliko navijača izašlo je iz radnje a da nisu platili robu. Procenjena vrednost robe koju su hteli da iznesu je oko 1.200 evra. Među stvarima koje su pokušali da ukradu našli su se i punjači za telefone, hleb, pića, plišane igračke i drugi asortiman.

Policija je privela dvojicu muškaraca.

- Jedan je osumnjičen za crtanje sprejem po zidu benzinske pumpe, a drugi je osumnjičen za sitnu krađu - rekao je češkim medijima portparol policije Jan Danek.

Kriminoloz­i i policijski službenici iz Praga nastavljaj­u da se bave ovim slučajem i pravnu kvalifikac­iju ovog dela. Na fotografij­ama koje je objavio češki list zid pumpe išaran je natpisima: “Partizanov­ci”, “Zvezdara”, “Kraljevo” i sl.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia