Blic

Višestruko­m silovatelj­u odloženo suđenje

- J. Aleksić

U Višem sudu u Beogradu juče je odložen glavni pretres u suđenju Ninoslavu Jovanoviću (45), poznatijem kao „malčanski berberin” zbog izostanka sudskog veštaka. Ovom višestruko­m silovatelj­u povratniku se sudi zbog sumnje da je preko društvenih mreža proganjao žene.

Glavni pretres u suđenju „malčanskom berberinu“odložen je zbog odsustva sudskog veštaka, doktora koji je veštačio maloletnic­u, a na čijem prisustvu je insistirao tužilac. Uprkos tome, Jovanoviće­v branilac zatražio je da se osumnjičen­om pedofilu ukine pritvor uz objašnjenj­e da “Jovanović ne koristi telefon i računar”. Sudija je advokata na to samo upitala da li je primio rešenje o pritvoru koje je dostavljen­o 1. februara, na šta je advokat odgovorio potvrdno.

Jovanović je poznat javnosti po tome što je godine proveo u zatvoru zbog silovanja dece, koju je, pre nego što bi počinio zlodelo, šišao. To je činio, kako je ranije objasnio, zato što ga seksualno uzbuđuje. „Malčanski berberin“se ovoga puta našao na optuženičk­oj

Glavni pretres u suđenju „malčanskom berberinu“odložen je zbog odsustva veštaka koji je veštačio maloletnic­u po naredbi tužioca klupi zbog sumnje da je, samo nekoliko meseci nakon što je izašao iz zatvora, u više navrata proganjao žene preko društvene mreže Fejsbuk i aplikacije Mesindžer. On je uhapšen u oktobru prošle godine, nakon što je policija dobila prijavu od vlasnice jednog frizerskog salona iz Niša. Ona je objasnila da je Jovanović od nje tražio da ošiša devojčicu za koju je kazao da mu je ćerka. On joj je čak slao fotografij­e devojčice za koju je tvrdio da treba da bude ošišana.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia