Blic

Konkurs za mlade srpske umetnike

AMBASADA ŠVAJCARSKE FINANSIRA PROJEKTE U KULTURI

- E. B.

Ambasada Švajcarske u Srbiji uputila je otvoren poziv mladim srpskim umetnicima da učestvuju na konkursu „Privatna vrednost“.

Na konkurs se mogu prijaviti umetnici i umetnice rođeni 1993. godine i kasnije sa stalnim boravkom na teritoriji Republike Srbije od najmanje tri godine. Umetnička dela sa kojima apliciraju mogu biti: slike, fotografij­e, video-radovi, instalacij­e i skulpture (u zatvorenom prostoru i na otvorenom).

Do petoro odabranih će imati priliku da dobiju finansijsk­u podršku za realizacij­u radova i učešće na kolektivno­j izložbi koja će biti realizovan­a od kraja juna do kraja jula 2019. u rezidencij­i ambasadora Švajcarske u Beogradu,

“U fokusu izložbe, u skladu sa kontinuite­tom od prethodne godine, biće ‘Privatna vrednost’, ali je specifična tema na koju bi trebalo da odgovore učesnici i učesnice konkursa ‘Lično angažovanj­e’ - koje se može ispoljiti u različitim umetničkim oblicima”, saopštili su iz Ambasade.

Oni koji budu izabrani da učestvuju na izložbi dobiće po 500 evra kao pomoć za pripremu radova. Među autorima i autorkama čiji radovi budu izloženi, stručni žiri će izabrati jednog umetnika ili umetnicu koji će biti dobitnik posebne nagrade od 2.000 evra. Takođe, radovi će, uz dozvolu autora i autorki, biti na aukciji tokom trajanja izložbe.

Prijave za konkurs „Privatna vrednost 2019“moraju biti poslate u PDF formatu maksimalne veličine 10 MB, koji treba da sadrži tri do pet radova, uključujuć­i naslove, dimenzije i godinu nastanka dela. Dokument treba da sadrži i biografiju umetnika i motivacion­o pismo (maksimalno 300 reči). Neće biti prihvaćeni dropboks, wetransfer ili slični fajlovi. Prijave se mogu poslati najkasnije do 1. marta 2019. na: bel.opencall20­19@ eda.admin.ch

Detalji u vezi sa otvorenim pozivom mogu se naći na zvaničnoj internet-stranici Ambasade Švajcarske u Beogradu.

Na konkurs se mogu prijaviti umetnici i umetnice rođeni 1993. i kasnije

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia