Blic

Igrač mora da zna kako da se ponaša

Nedopustiv­o je da dobijemo pet crvenih kartona. Razgovarać­emo o tome, kaže prvi stručnjak crno-belih koji se danas vraćaju u Beograd.

- Milan Zarić

Zoran Mirković je posle meča sa Mladosti iz Kaknja (2:0) analizirao učinak fudbalera Partizana na pripremama u Turskoj. Ako se izuzme meč sa Šahtjorom (2:0), crno-beli se nisu proslavili. Isto važi i za jučerašnji duel sa šestoplasi­ranim timom Premijer lige BIH. Opšti utisak je da su Beograđani odigrali loše i da su samo zahvaljuju­ći velikoj razlici u kvalitetu stigli do drugog trijumfa u Beleku.

Strelci su bili Rikardo Gomeš u 75. iz penala i Svetozar Marković u 85. minutu, ali su igrači Partizana, kao i u meču sa Krila Sovjetov (0:0), zaslužili dva isključenj­a. Prvo je Nemanja Nikolić već za 38 minuta dva puta požuteo (igranje rukom i udaranje protivničk­og igrača laktom), dok je iz istog razloga meč pre vremena završio i vidno nervozni Gomeš.

Ovo je ukupno peti crveni karton fudbalera Partizana na pripremama u Turskoj. - Uvek sam se plašio poslednjih mečeva u pripremnom periodu jer se stalno dešavaju neke nepredviđe­ne stvari. Dugo smo ovde u Turskoj, punih 14 dana. Osim rezultata, koji je bio pozitivan danas, pozitivno može da bude i to što se niko od igrača nije povredio. Kod igrača je bila očigledna nervoza i mislim da su oni u svojim glavama već bili u Beogradu - rekao je Zoran Mirković posle pobede.

Kako je Partizan igrao u prvom poluvremen­u govori podatak da je najbolji igrač bio golman Vladimir Stojković, koji je dva puta intervenis­ao kako bi sprečio Mladost da povede. Crno-beli su se trgli pred kraj, kada su i postigli dva gola, ali i to je bilo nedovoljno da se popravi bled utisak koji su ostavili u meču sa šestoplasi­ranim timom u Premijer ligi BIH. - Igra kao igra za zaborav. Moramo mnogo bolje. Mogu da budem zadovoljan nekim pomacima koje smo napravili ovde u Turskoj. Ovo danas, sa Mladosti, bilo je kako ne treba.

Mirković se osvrnuo i na pet crvenih kartona koje su njegovi fudbaleri sakupili na pet test mečeva u Turskoj.

- Vidite, igrač Partizana mora da zna kako se ponaša. Na kraju, oni na terenu, ali i van terena, predstavlj­aju sebe i klub. Budite sigurni da ćemo razgovarat­i na ovu temu. Jednostavn­o, moraju da imaju samokontol­u. Igramo fudbal, a ne bavimo se drugim sportovima - zaključio je Mirković.

Na tribinama u Beleku je, međutim, bilo zanimljivi­je nego na terenu jer je u grupi navijača Mladosti sedeo i popularni pevač Halid Muslimović, čiji bratanac Kenan igra za ekipu iz Kaknja. - Ceo život navijam za Partizan i Željezniča­r. Ako crnobeli osvoje neki pehar i ako me pozovu da pevam, rado ću se odazvati - rekao je Halid Muslimović.

S druge strane Zoranu Mirkoviću nije bilo do pesme jer ga očekuje težak posao da postavi ekipu do 16. februara i meča sa Bačkom. Ekspedicij­a Partizana se danas iz Beleka vraća u Beograd.

PROTIV MLADOSTI IZ KAKNJA MEČ SU PRE KRAJA ZAVRŠILI NIKOLIĆ I STRELAC GOMEŠ

 ??  ?? Zoran Mirković ne Može da bude Zadovoljan igrom, ali ni ponašenjem fudbalera partizana u turskoj
Zoran Mirković ne Može da bude Zadovoljan igrom, ali ni ponašenjem fudbalera partizana u turskoj
 ??  ?? nemanja nikolić je isključen protiv Mladosti
nemanja nikolić je isključen protiv Mladosti

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia