Blic

Na Marakani pokupili sve Partizanov­e zimske želje

UPRAVA CRVENE ZVEZDE JE KVALITETNI­JE I BRŽE U Humskoj su hteli da vide Ivanića i Gajića, koji su ipak odlučili da prihvate ponudu šampiona i lidera Superlige.

- Aleksandar pijevac

Crvena zvezda je u zimskom prelaznom roku (završava se danas) dovela sve igrače koje je planirala, a pri tome je kasu napunila sa dva miliona evra. S druge strane Topčidersk­og brda, u Humskoj, pojavio se veliki jaz između želja i stvarnosti.

U principu, ovakav razvoj situacije je bio i očekivan. “Marakana” je postala in destinacij­a za fudbalere koji su prerano otišli u inostranst­vo i sada traže drugu šansu, odnosno novi početak, kao i za najtalento­vanije mlade igrače iz domaćeg prvenstva. Primer je Miloš Degenek na kojem je Zvezda za pola sezone zaradila 18 puta više nego što je uložila.

Titula je praktično već u vitrinama, a trener Vladan Milojević ponovo ima snažnu i kvalitetnu ekipu za leto i evropske kvalifikac­ije. Zbog toga crveno-beli bez problema mogu da plate, a da ne trepnu 1,3 miliona evra za Mirka Ivanića koji je tako postao treće najskuplje pojačanje, posle Suzukija i Boaćija koji su koštali po 2,5 miliona evra.

Partizan? Utisak je bio da se uprava i nije pretrgla po pitanju pojačanja. Donekle možemo i da razumemo takav stav - šampionska trka sa večitim rivalom je praktično izgubljena i nije bilo potrebe da se u zimskom roku troši novac na fudbalere koji će u leto koštati upola manje. Takođe, trener Zoran Mirković će konačni imati priliku da proveri ko zaslužuje da nosi crno-beli dres, a za kog je vreme da promeni sredinu. Praktično, prolećni deo sezone će poslužiti kao čistilište.

Veći problem je, međutim, što čelni ljudi Partizana ne žele da prihvate realnost - za kvalitetna pojačanja je potreban novac. Na primer, osvajač Kupa nije mogao da plati 400.000 evra za Tomkaka Nguena iz Stromgodse­ta. Crno-beli su ponudili tri puta manje, uz procente od dalje prodaje. Norvežani nisu ni odgovorili Partizanu jer je Nguena istog dana prešao u Ferencvaro­š.

Crvena zvezda je odnela i dve direktne pobede u duelu sa komšijama. Partizan je dve godine pokušavao da

 ??  ??
 ??  ?? musa ndžije je u partizan stigao bez obeštećenj­a, ali je prikazao malo toga u pripremnom periodu
musa ndžije je u partizan stigao bez obeštećenj­a, ali je prikazao malo toga u pripremnom periodu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia