Blic

A još devet klubova

I CENTAR UPISAO TRIPL-DABL, DESETI U SEZONI I ČAK 26. U KARIJERI

- Broj 7895 - 8.2.2019 ..... 417.09.2013. Email: redakcija@blic.rs List izlazi svakodnevn­o. Rukopisi se ne vraćaju. Štampa „APM print”.

Pune 52 godine legendarni Vilt Čemberlen je držao rekord NBA među centrima po broju tripl-dablova u sezoni, pre pauze za Ol-star vikend. Čovek zbog čije je dominacije košarka menjala pravila zaustavio se na broju devet. Lestvica je sada pomerena na 10, a istoriju najjače lige na planeti prepravio je Nikola Jokić. Srpski centar, koji će 19. februara oduvati 24 svećice sa torte, protiv Bruklina je upisao 26. tripl-dabl u karijeri (deseti u sezoni) - 25 poena, 14 skokova i deset asistencij­a. Nažalost, Denver je poražen od Netsa sa 135:130, ali će meč u jednoj od pet gradskih oblasti Njujorka ostati upamćen po Jokićevom rekordu.

Naravno, to nije bilo sve. Jokić je tek treći košarkaš koji je u dve uzastopne sezone imao deset ili više tripl-dablova pre 24. rođendana. Druga dvojica su Oskar Robertson i Medžik Džonson.

Nikola je, ipak, bio vidno razočaran jer su Nagetsi vezali dva poraza nakon serije od šest pobeda.

- Ne znam šta se dogodilo. Verovatno nešto u našim glavama. Posle prve četvrtine smo imali prednost (35:30), ali smo onda stali. Stvarno ne znam šta je to bilo - rekao je srpski košarkaš.

Tajna veza između Jokića i tripldablo­va je počela 2. februara 2017. godine, kada je Nikola protiv Milvokija imao 20 poena, 12 skokova i 11 asistencij­a. Da nije u pitanju slučajnost, Nikola je isto ponovio još pet puta u svojoj drugoj NBA sezoni.

U 2017/18. je nanizao deset tripl-dablova, ali je zanimljivo da je tek ove sezone to uspeo da uradi u mečevima odigranim pre Nove godine. Ipak, ako pogledamo statistiku, jasno se vidi da brojke centra Denvera skaču u drugom delu godine, što je važno jer se od njega očekuje da klub odvede u plej-of.

Neverovatn­o zvuči i da

 ??  ?? TRIPL-DABL NISU OSETILI ORLANDO, BOSTON, INDIJANA, VAŠINGTON, ATLANTA, LEJKERS, JUTA, HJUSTON I MEMFIS luka dončić
TRIPL-DABL NISU OSETILI ORLANDO, BOSTON, INDIJANA, VAŠINGTON, ATLANTA, LEJKERS, JUTA, HJUSTON I MEMFIS luka dončić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia