Blic

DONČIĆ NASTAVLJA SA ČUDIMA

-

U noći kada je Jokić prestigao Čemberlena, još jedan košarkaš srpskog porekla je poremetio ravnotežu u NBA. Slovenac Luka Dončić je, naime, prvi tinejdžer u istoriji lige koji je zabeležio tri tripl-dabla. Dončiću je to pošlo za rukom u pobedi Dalasa nad Šarlotom (99:93), a pored svog imena je upisao 19 poena (šut iz igre

5-20), 11 asistencij­a i 10 skokova. Bek Meveriksa je tako postao najveća opasnost za Jokića jer će Luka

28. februara napuniti 20 godina. je Nikoli u 13 mečeva nedostajal­a uhvaćena lopta ili asistencij­a za tripl-dabl, odnosno imao je dvocifren učinak u ove dve kategorije, ali je postigao manje od deset poena.

Da je u tim utakmicama imao malo sreće, danas bi sa 39 tripl-dablova bio na desetom mestu večne liste NBA lige, odmah iza Džejmsa Hardena.

Jokić je tripl-dabl upisao protiv 20 timova iz lige, najviše u duelima sa Los Anđeles Klipersima i Milvokijem, po tri. Na spisku klubova koji čekaju svoj red su Boston, Indijana, Vašington, Orlando, Atlanta, Hjuston, Juta, LA Lejkers i Memfis.

Nema sumnje da će Nikola nastaviti da ruši rekorde, a do sada su samo četvorica igrača imala više od 100 tripl-dablova: Oskar Robertson (181), Medžik Džonson (138), Rasel Vestbruk (124) i Džejson Kid (107). Vilt Čemberlen je karijeru završio sa 78 tripldablo­va, Lebron Džejms ih trenutno ima 76, a Leri Bird se zaustavio na 59.

Što se Jokića tiče, on će danas saznati i ko će mu biti saigrači na Ol-star meču u Šarlotu, koji se igra u noći između 17. i 18. februara. Nikola na spektakl stiže kao jedna od 14 rezervi, a priliku da biraju saigrače dobili su kapiteni, odnosno košarkaši koji su dobili ubedljivo najviše glasova navijača - Lebron Džejms (LA Lejkers) i Janis Adetokunbo (Milvoki).

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia