Blic

DEI AUTOBUS OTKINUO RUKU, LEKARI JE SPASLI

VODITELJKA TV “PINK” KRENULA NA POSAO PA DOŽIVELA TEŠKU SAOBRAĆAJK­U

- Ekipa “Blica”

Voditeljku Deu Đurđević (26) u četvrtak ujutru je udario autobus na Dedinju i tom prilikom joj otkinuo ruku. Nekoliko sati je trajala operacija na VMA, a doktor Marko Bumbaširev­ić je uspešno završio zahvat.

Dea Đurđević juče rano ujutru se vozila na posao kada je ispred bolnice “Dr Dragiša Mišović” imala lakši sudar sa drugim automobilo­m. Ona je izašla iz kola kako bi sa drugim vozačem ustanovila štetu, a u trenutku kada je kolegi Predragu Sarapi javila da počne Jutarnji program bez nje jer će kasniti, u nju je udario autobus na liniji 78 i teško je povredio. U tom trenutku je u autobus udario još jedan autobus na liniji 59 i jedan automobil.

- Ona je izašla kako bi proverila šta se desilo u udesu. Onda je pozvala Sarapu i rekla mu da će kasniti na televiziju, objasnila mu šta se desilo i zamolila da počnu “Novo jutro” bez nje. U tom trenutku, autobus je naleteo i udario je. Ona je vrisnula - kaže za “Blic” izvor upućen u čitavu situaciju.

U momentima kada se događala tragedija, voditeljka je bila potpuno svesna i hrabro je sačekala pomoć. Ona je sela pored automobila i sačekala da po nju dođe Hitna pomoć. Dea je hitno prevezena na VMA, a otkinutu ruku su lekari stavili na led kako bi kasnije tokom operacije uspeli da je spasu.

Iako je prema prvim informacij­ama javljeno da je voditeljki ruka amputirana na licu mesta, ipak je utvrđeno da je Dea ostala bez ruke kada je na nju naleteo autobus.

Voditeljku je nekoliko sati operisao profesor doktor Marko Bumbaširev­ić, koji je dao za “Blic” izjavu nakon uspešne intervenci­je.

- Upravo sam izašao iz operacione sale i operacija je uspešno završena. Sada mogu da kažem da smo moj tim i ja spasli ruku. Takođe, cirkulacij­a je normalizov­ana. Bilo je mnogo ušivanja, ali sve se dobro završilo - rekao je ekskluzivn­o za “Blic” profesor doktor Marko Bumbaširev­ić.

Na mestu na kojem se desila saobraćajk­a bili su vidljivi tragovi krvi. Na fotografij­ama sa lica mesta vidi se smrskan automobil koji je vozila Dea Đurđević, kao i tragovi krvi kojima je prekriven, a koji su vidljivi i na asfaltu pored automobila. Prednji deo autobusa takođe je potpuno uništen, a tragovi udara se vide i na obližnjoj ogradi.

Partner Dee Đurđević Mladen Mijatović sve vreme je bio ispred operacione sale čekajući vesti, a kada su mu javili da je sve prošlo dobro on je za “Blic” izjavio:

- Zahvaljuje­m se kompletnom lekarskom timu koji je radio, medicinsko­m osoblju, Hitnoj pomoći, policiji na profesiona­lno obavljenom poslu i maksimalno­m zalaganju koje su iskazali. Na ovaj način je još jednom pokazano da u Srbiji rade vrhunski stručnjaci. Zahvalio bih se i svima koji su se raspitival­i za Deino zdravlje i slali podršku, kako kolege, tako i ljudi svih drugih profesija rekao je Mladen i dodao:

- Najteže je prošlo, optimista sam i verujem da će sve u najskorije­m periodu biti u redu i da će se brzo vratiti na televizijs­ke ekrane.

NAJTEŽE JE PROŠLO, OPTIMISTA SAM I VERUJEM DA će SVE BITI U REDU, KAŽE MLADEN MIJATOVIĆ

Operacija je uspešno završena, cirkulacij­a je normalizov­ana. Bilo je mnogo ušivanja, ali se sve dobro završilo, kaže doktor Bumbaširev­ić

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia