Blic

DO SAOBRAĆAJN­E NEZGODE JE DOŠLO ZBOG POLEDICE?!

Saobraćajn­a nezgoda u kojoj je najteže povređena voditeljka Dea Đurđević dogodila se u četvrtak ujutru, kada su dva automobila naletela jedan na drugi, da bi zatim u njih udario jedan autobus, a potom još jedan autobus i jedan automobil.

-

Tačan uzrok ove nezgode nije poznat, ali prema rečima očevidaca i učesnika u nezgodi, razlog udesa je proklizava­nje. Voda se slivala niz ulicu zbog havarije na vodovodnoj cevi u Ulici Ljutice Bogdana i zbog niskih temperatur­a se zaledila. Isto tvrdi i direktor Konzorciju­ma privatnih prevoznika, čiji su autobusi učestvoval­i u udesu.

- Sve se dogodilo oko 6.15. Naši vozači na linijama 59 i 78 su dolazili iz pravca Dedinja, od zgrade “Pinka” i kretali se ka Ulici Ljutice Bogdana. Išli su veoma sporo, to je bila mala brzina. Kako je rekao jedan od vozača, pokušao je da obiđe dva automobila koja su se prethodno sudarila. Pokušao je da zaustavi vozilo, ali je došlo do proklizava­nja, te je udario bočno u automobil koji je bio parkiran na trotoaru, odbio se od njega i tako se desila nezgoda. U tim trenucima vozač ne može da vlada vozilom. Žao nam je što se to desilo - rekao je za “Blic” Drago Tošić, direktor Konzorciju­ma privatnih auto-prevoznika.

Vozač autobusa, kako saznajemo, ima 42 godine i do sada nije imao nikakvih problema u saobraćaju, a vozilo kojim je upravljao bilo je ispravno.

- Na kolovozu je definitivn­o bilo leda i klizavice, verovatno zbog cevi koja je pu- kla. Inače, ovo su bili jedni od prvih krugova koje su imali vozači tako da nisu znali da postoji voda na kolovozu, niti led - objasnio je Tošić.

Inače, nakon ovog udesa usledio je još jedan, kada su na sva ova vozila naleteli i autobus na liniji 59 i još jedan automobil. Pored voditeljke povređene su još dve osobe, koje su prevezene na VMA i u stabilnom su stanju.

Svedoci užasa na mestu nesreće kažu da je do nesreće došlo jer je put bio jako klizav.

- Ulica je bila zaleđena. Puna sedamdeset osmica je naletela na automobil i tu devojku. Čula sam da je bilo povređenih i u autobusu rekla je radnica na obližnjoj trafici.

- Videla sam neku gužvu. Već tada je bila tu policija i Hitna pomoć, a kasnije sam čula da je autobus otkinuo ruku novinarki sa „Pinka“i da je nesreća bila užasna. I lekari su bili u šoku - dodala je radnica trafike i objasnila da mestu nezgode nije moglo da se priđe od vozila, lekara, policije i povređenih ljudi.

Još jedan svedok je rekao da je ulica bila jako klizava i da su lekari jedva došli do voditeljke.

- Lekari Hitne su se klizali, svi su se klizali kad su došli, nisu mogli lepo ni da joj priđu zbog te vode koja je toliko zaledila da je to bio pakao. Ti ljudi iz Hitne, zaista svaka im čast, baš su se potrudili. Oni sve vreme nisu hteli da odustanu ni od toga da joj nađu ruku, a to je moralo hitno da se uradi, ni od toga da nju zbrinu što bolje i na svaki mogući način. Stvarno svaka im čast - rekao je jedan od očevidaca za list “Alo”.

Na kolovozu je definitivn­o bilo leda, kaže direktor Konzorciju­ma privatnih autoprevoz­nika

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia