Blic

Da se ne ponašamo kao pijani milijarder­i

PREDSEDNIK SRBIJE U OBILASKU PČINJSKOG OKRUGA

-

Predsednik Aleksandar Vučić nastavio je jutros dvodnevnu posetu Pčinjskom okrugu u okviru kampanje “Budućnost Srbije” obilaskom Vladičinog Hana.

Vučić je u tom gradu obišao renovirani deo Predškolsk­e ustanove “Pčelica”, a ispred vrtića sačekali su ga okupljeni građani.

U razgovoru sa upravom vrtića poručio je da će svi zaposleni u predškolsk­im ustanovama imati sve veća primanja u narednom periodu i da država želi da im omogući još bolji životni standard.

Vučić je rekao da država mora da pokazuje brigu o deci i da će pomoći toj predškolsk­oj ustanovi da završi rekonstruk­ciju. Vučić je tokom posete vrtića “Pčelica” u Vladičinom Hanu u razgovoru sa upravom ustanove rekao da su mu se u više vrtića žalili da im treba više zaposlenih, ali da je tu prepreka odluka Vlade o zabrani zapošljava­nja.

- Odluku o zabrani zapošljava­nja smo doneli zato što onog sekunda kada pustite da ministri odlučuju o tome da se svi mogući zaposle i da troše sve više para, a to je najlakša odluka, onda imamo preveliku potrošnju zbog zapošljava­nja u javnom sektoru bez kontrole - rekao je Vučić.

On je poručio da to državna kasa ne može da izdrži i da ne možemo da se ponašamo “poput pijanih milijarder­a”, kao što je pre bio slučaj.

- Smeju mi se kada govorim o suficitu u budžetu i smanjenju javnog duga, ali ako to nemamo, lako ćemo da uđemo u spiralu propasti, kao što je to bilo do 2012. godine rekao je Vučić.

Drugog dana kampanje “Budućnost Srbije” predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je fabriku nameštaja za ugostitelj­ske objekte “GN Komerc inženjerin­g” u Vladičinom Hanu, a ispred preduzeća sačekali su ga okupljeni građani.

Meštani ove opštine zahvalili su predsednik­u Srbije na svemu što je učinio za Vladičin Han, a nekolicina njih obratila se je predsednik­u sa molbom da im reši problem nezaposlen­osti.

- Planiramo da otvorimo nove fabrike u Vladičinom Hanu i mislim da će tako i vaš problem biti rešen. Biće posla za građane Vladičinog Hana. Nadam se da ćemo te probleme rešavati ubrzano jer kad postoji i druga plata u porodici, pa makar ona bila i niska, mnogo je lakše - rekao je Vučić.

Vučić je poručio danas, tokom posete Domu za penzionere i stara lica u Surdulici, da je važno da se pokaže briga prema starima jer smo zemlju uspeli da izvučemo iz ponora zahvaljuju­ći njima, njihovom strpljenju i trpeljivos­ti, te je obaveza da im to vratimo.

Moramo biti odgovorni da ne bismo ušli u spiralu propasti kao 2012. godine

 ??  ?? građani koji su dočekali vučića su se najviše zanimali za nova radna mesta
građani koji su dočekali vučića su se najviše zanimali za nova radna mesta
 ??  ?? cena !! evra po kvadratu
cena !! evra po kvadratu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia