Blic

Hajka glupost, Kalinić ima pravo da misli

- Vladan tegeltija

Proslavlje­ni trofejni trener Dušan Vujošević u razgovoru za “Blic” kaže da mu nije jasna hajka na košarkaša Nikolu Kalinića koji je izneo neutralno mišljenje da se problem Kosova mora što pre rešiti.

- Smatram da tu svako ima pravo na svoje mišljenje. Tema je jako bitna, pogotovo što to treba sagledavat­i u kontekstu što se često puta nečiji privatni interesi plasiraju kao državni interesi. Da neko svoja obećanja ili predobećan­ja s kojima je došao na vlast mora da ispuni, pa to pakuje kao da je to svima nama interes. Tema je delikatna i teška i ne treba se lako mešati, ali smatram da javne ličnosti treba da iznose svoje mišljenje o toj temi i da ne treba da snose posledice bez obzira na to kakvo je to mišljenje i hajka na Kalinića koji je dao neutralnu ocenu da sporno pitanje Kosova treba privoditi kraju nema ni logike ni osnova kaže bez uvijanja Vujošević.

Proslavlje­ni trener kaže da Kalinić sigurno nije veliki stručnjak, ali da je hajka neopravdan­a.

- On se dečko bavi sportom i sigurno nije veliki stručnjak za državna pitanja i geostrateg­iju, međutim, u okviru nekih svojih interesova­nja on je izneo mišljenje i ne vidim razlog da se pravi hajka. I sad se sećam kakva je hajka napravljen­a na Novaka Đokovića u momentu kada je rekao da navija za reprezenta­ciju Hrvatske jer su oni navijali za njega na Vimbldonu. Glupo je stavljati u toploga zeca čoveka koji je pošteno i jasno izneo svoje mišljenje o nečemu - tvrdi Dule.

On kaže da je hteo i da reaguje na slučaj Đoković, ali je pomislio: “Dokle ja više da istrčavam”.

Zašto Srbija nije spremna na različita mišljenja, pitamo Vujoševića.

- Zato što je takva atmosfera i zato što nismo na tom civilizaci­jskom nivou, zato što ne postoje razvijene institucij­e, nego se one narušavaju. Gaji se nacionaliz­am i funkcija ovih političara se svodi u “zaštitu” tuđeg nekakvog nacionaliz­ma. Ušlo se u jednu bolesnu igru skretanja

DANAS JE PROBLEM DA NEKO KO NIJE POLITIČAR IZNESE DRUŠTVENO ANGAŽOVANI STAV

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia