Blic

ILI KONFEDERAC­IJA

-

pažnje na najgori mogući način, pitanje je samo kad će se izgubiti kontrola od onih koji tu igru vode - objašnjava Vujošević.

Danas je problem da neko ko nije političar iznese društveno angažovani stav. To se odnosi i na trenere, igrače, glumce i književnik­e.

- Danas biti vrhunski trener zahteva veće sposobnost­i nego biti ministar, pogotovo ministar u ovoj vladi. A na pitanje zašto, zato što pokušavaju da naprave od bavljenja politikom kao da je to nešto što je rezervisan­o i monopol samo onih koji se profesiona­lno bave politikom i to je jedino u čemu se slažem sa Sergejem. Ko je završio fakultet za politiku. Ako je Fakultet političkih nauka nešto najbliže tome, da li je to završio Milošević, da li je to završio posle njega Đinđić, Živković, Tadić, da li je to završio Saša (Vučić, prim. aut.). On je završio Pravni fakultet. Prema tome, sigurno da ne postoji neko obrazovanj­e specifično, nego to obrazovanj­e mora da bude jako široko i čovek mora da ima talenat za to i svako ima pravo, pa rekao bih i obavezu da iznese svoje mišljenje o tako važnom pitanju kao što je dalji status Kosova. - Moje mišljenje je da ne treba olako razmišljat­i na tu temu i plašim se da Kosovo, ako bi se lako dalo, da bi to možda bio uvod u dalje rasparčava­nje Srbije. Ja sam neko ko smatra da Albanci treba da dobiju najširu moguću autonomiju, da se napravi ako treba i konfederac­ija neka, nisam stručnjak za ta državna uređenja, ali nisam za davanje nečega svoga na takav način. Uostalom, ako naša saglasnost nije važna, ne znam zašto se na njoj toliko insistira - kaže Vujošević.

 ??  ?? pa i Đoković se nalazio na udaru zbog izjava da Će navijati za hrvatsku na sp
pa i Đoković se nalazio na udaru zbog izjava da Će navijati za hrvatsku na sp

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia