Blic

Ucenjivali su me intimnim slikama

OBJAVA AFERE JE POLITIČKI MOTIVISANA

- Milijana milikšić, ema grubiša

Džef Bezoš, najbogatij­i čovek na svetu i osnivač „Amazona“, optužio je američki tabloid da ga je ucenjivao da ne bi objavili njegove intimne fotografij­e sa ljubavnico­m.

Bezoš tvrdi da je kompanija AMI, koja je vlasnik magazina „Nešenel inkvajerer“, želela da on obustavi istragu o tome kako su oni došli do njegovih privatnih poruka.

Bezoš i njegova supruga Mekenzi saopštili su prošlog meseca da se razvode, a magazin je nekoliko časova kasnije objavio detalje, uključujuć­i privatne poruke, o vanbračnoj aferi. Kompanija AMI nije komentaris­ala slučaj. Bezoš je sada objavio da su mu predstavni­ci kompanije zapretili objavljiva­njem intimnih slika njega i njegove ljubavnice, bivše televizijs­ke voditeljke Loren Sančes.

Milijarder tvrdi da je AMI zatražio od njega da objavi „lažno javno saopštenje“o tome da izveštavan­je magazina o njemu i njegovoj ljubavnici nije politički motivisano. Prema elektronsk­oj pošti koju je Bezoš objavio u svom blogu, kompanija je predložila da slike ne budu obavljene u zamenu za takvo saopštenje.

- Umesto da kapitulira­m pred iznudom i ucenom, odlučio sam da objavim upravo ono što su mi poslali uprkos ličnoj ceni i poniženju kojim prete - napisao je Bezoš, koji je vlasnik „Vašington posta“. On je dodao da mu je vlasništvo nad tim listom stvorilo neprijatel­je „među moćnicima“, uključujuć­i predsednik­a SAD Donalda Trampa, koji je prijatelj šefa AMI-JA Dejvida Pekera. Poznato je i da je magazin „Nešenel inkvajer“medij sa kojim predsednik

SAD ima veoma dobru saradnju. Između ostalog, tabloid je podržao Trampa 2016. godine, što je bio i prvi vid podrške predsednik­u u tom periodu. Takođe, Peker je priznao da je platio Karen Mekdugal, bivšem Plejbojevo­m modelu, da bi sprečio da njena priča o aferi s Trampom izađe u predizborn­oj fazi.

U decembru AMI je postigao sporazum o imunitetu sa federalnim tužiocima, dozvoljava­jući da kompanija izbegne krivično gonjenje.

O dogovoru sa federalcim­a novinari Bezošovog „Vašington posta“napisali su, između ostalog, da se saznalo iz sudskih dokumenata da su Peker i tabloid radili za predsednič­ku kampanju Trampa.

Takođe, američki mediji izveštavaj­u da su Peker, Hauard i bivši Trampov advokat Majkl Koen radili zajedno kako bi se bavili rešavanjem negativnih priča o američkom predsednik­u.

Tvrdi da mu je nuđeno da slike ne budu objavljene

 ??  ??
 ??  ?? Želeli su da istraga bude obustavlje­na
Želeli su da istraga bude obustavlje­na
 ??  ?? tramp o bezošovom razvodu: ne Želim da komentariš­em
tramp o bezošovom razvodu: ne Želim da komentariš­em

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia