Blic

Žena ubijena na pragu kuće, ubica nepoznat

STRAVIČNO UBISTVO U SUBOTICI, NASTRADALA JASNA MATIĆ (41)

- B. Vučković

Jasna Matić (41) ubijena je u petak ujutru udarcem tupim predmetom u glavu ispred kuće u kojoj je živela u Subotici, u Dalmatinsk­oj ulici. Telo nesrećne žene ležalo je ispred kuće broj 23 u kojoj je bila podstanar, a prema rečima komšija, „bila je lepa, kulturna i mirna žena“.

U policiji i tužilaštvu potvrđuju da se dogodilo ubistvo i kažu da je istraga u toku.

- Još nema potencijal­nog izvršioca. Žena je nađena mrtva, udarena tupim predmetom u predelu glave. Telo će biti poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novi Sad – kaže izvor blizak istrazi.

Jasna je ubijena najverovat­nije u petak ujutru pre sedam časova, pošto su komšije čule glasove i videle policiju da radi uviđaj u to vreme.

Ispred kuće u kojoj je živela nalazi se lokva krvi.

- Ovo je zaista strašno što se dogodilo. Mi smo sinoć posle 22 sata čuli pucanj. Verovali smo jutros kada smo videli policiju da je neko pucao u nju. Sinoć smo pomislili da omladina baca petarde i nismo reagovali, ali jutros sam čula glasove i kada sam otvorila kapiju već su inspektori i forenzičar­i bili ovde. Prestravlj­ena sam, svi smo u šoku – užasnuta je Jasnina prva komšinica.

Ona je za „Blic“ispričala da je Jasnu ponekad sretala i da je od kada su se upoznale imala lepo mišljenje o njoj.

- Radila je u fabrici „Pionir“, koliko znam, spremala je tamo. Lepa žena, kulturna i prijatna. Živela je u ovoj kući kao podstanar oko godinu dana, možda malo više. Ne znam detalje njenog privatnog života, ali kako čujem, imala je jedno dete i bila je u vanbračnoj zajednici sa muškarcem. Nikada nisam videla ni dete, ni muškarca sa njom. Mislim da je sama živela u kući ispred koje je ubijena – priča starija Subotičank­a i dodaje da nikada nisu čuli galamu ili svađu iz njene kuće. Nezvanično, sumnja se da je ubijena tupim delom sekire ili možda čekićem, ali to tek treba da pokažu istraga i obdukcija.

- U poslednje vreme je bila bolešljiva. Nije radila nekoliko meseci zbog problema sa zdravljem, mislim da su pluća bila u pitanju. Ali se ponovo vratila na posao i sinoć je radila drugu smenu – priča komšinica koja je Jasnu viđala u prolazu.

 ??  ?? komšije opisuju nastradalu jasnu kao prijatnu i povučenu ženu
komšije opisuju nastradalu jasnu kao prijatnu i povučenu ženu
 ??  ?? stanari dalmatinsk­e prethodne večeri su Čuli pucanj misleći sutradan da je ona tada stradala, međutim, žena je ubijena tupim predmetom
stanari dalmatinsk­e prethodne večeri su Čuli pucanj misleći sutradan da je ona tada stradala, međutim, žena je ubijena tupim predmetom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia