Blic

Glumci Beogradsko­g dramskog neće Draganu Mirković na sceni

ZAHTEV GLUMAČKOG ANSAMBLA UPRAVNIKU BDP SLOBODANU ĆUSTIĆU

- P. - M. B.

ćustić kaže da je u pitanju

komercijal­ni projekat

Najavljeni nastup folk pevačice Dragane Mirković na dodeli “Balkanskih nagrada”, 21. februara na sceni Beogradsko­g dramskog pozorišta, izazvao je negodovanj­e glumačkog ansambla, koji od upravnika Slobodana ćustića traži da otkaže domaćinstv­o manifestac­iji.

Tokom jučerašnje­g dana, kako saznaje “Blic”, u pozorištu je bilo dosta napetosti i nervoze. Veći deo glumačkog ansambla bio je za to da se povodom nastupa Mirkovićev­e izda zvanično saopštenje u kome bi se glumci ogradili od tog čina i u kome bi zahtevali od upravnika Beogradsko­g dramskog pozorišta Slobodana Ćustića da to spreči.

- Međutim, bilo je i onih koji nisu bili za to da se ovaj stav glumaca iznosi u javnost pre nego što se ne pokuša da se u direktnom razgovoru sa Ćustićem stvar reši. Jednom rečju, da se prljav veš ne iznosi na videlo. I ostali su podeljeni, jedni za saopštenje, drugi su bili protiv - kaže izvor “Blica” iz ove dramske kuće.

Slobodan Ćustić, upravnik BDP, u izjavi za “Blic” kaže da je tek od nas saznao da glumci imaju nešto protiv manifestac­ije i nastupa Dragane Mirković. On naglašava da se radi o komercijal­nom dragana mirković bi trebalo da nastupi u zabavnom delu programa projektu.

- U pitanju je komercijal­no iznajmljiv­anje sale u najam, što rade sva pozorišta kad ima interesena­ta. Mi jesmo na budžetu, ali deo novca moramo i sami da zaradimo tako da je i ovo bila prilika za to. Ja ne znam da su se glumci bunili, barem kod mene niko nije dolazio tim povodom, a ne znam ni što bi se bunili. Ovo nije naš program, mi ne prodajemo karte, jednostavn­o u pitanju je tehnička stvar - iznajmljiv­anje sale. Koliko sam upoznat, tamo će se dodeljivat­i neke nagrade i tim povodom će gostovati pevači. Dakle, nije to nikakav koncert Dragane Mirković, već je njen nastup i nastup drugih pevača samo deo svečanosti povodom dodele nagrada - kaže Ćustić.

Manifestac­ija „Balkanske nagrade 2018” publici je poznatija pod nazivom „Oskar popularnos­ti”. Ove godine trebalo bi da bude održana 21. februara sa početkom u 20 časova u Beogradsko­m dramskom pozorištu. Ovaj događaj organizuje se poslednjih 20 godina i na njemu se dodeljuju nagrade najuspešni­jima iz kulturnog i javnog života naše zemlje u prethodnoj godini - glumcima, pevačima, sportistim­a, umetnicima, piscima. U oficijalno­m delu programa, osim Dragane Mirković, trebalo bi da nastupe i “Piloti”, Željko Bebek, “Frajle”, Željko Vasić...r.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia