Blic

Evroliga čeka Tea, rok ističe u 21 sat

Ako ne dobije ponudu iz SAD, Miloš Teodosić će se najverovat­nije odmah vratiti na Stari kontinent.

- Milan zarić

Los Anđeles Klipersi su do poslednjeg trenutka tražili novi klub za Miloša Teodosića, da bi malo pre isteka roka za trejdovanj­e ipak otpustili kapitena srpske reprezenta­cije. Teodosić će dobiti sve što mu sleduje za dvogodišnj­i ugovor, oko 12 miliona dolara, a večeras će u 21 sat po srednjoevr­opskom vremenu i zvanično postati slobodan agent.

Dobro obavešteni američki mediji prenose da su se Orlando i Čikago raspitival­i za iskusnog beka, ali da ipak nisu poslali konkretnu ponudu. Kao poslednja opcija da Teo ostane u NBA ligi pominje se Finiks, na čijoj klupi je naš stručnjak Igor Kokoškov, ali i ta kombinacij­a je na dugačkom štapu.

Koji je onda Teodosićev sledeći potez? Gotovo sigurno povratak u Evropu. On je to više puta nagovestio i prethodne godine, svestan da u Klipersima nema šta da traži dok je trener Dok Rivers. Tako se i pre nekoliko nedelja pojavila informacij­a da je Efes spremio blanko ček, odnosno da su Turci voljni da ga čekaju koliko je potrebno. Prvi plan je bio da se ugovor potpiše po završetku NBA lige kako bi Teo imao više vremena da se pripremi za narednu sezonu, ali su pregovori sada ubrzani. Takođe, našeg plejmejker­a u svojim redovima želi i Makabi iz Tel Aviva, ali je Efes od starta bio konkretnij­i.

Klub iz Istanbula poslednjih godina ulaže dosta novca kako bi napao Evropu. Ipak, prilika se ukazala da Efes već sada krene na Evroligu, a za takav podvig

TEODOSIĆ ĆE NAJVEROVAT­NIJE DA PREĐE U REDOVE EFESA, GDE ĆE IGRATI U TANDEMU SA MICIĆEM

im je neophodan Teodosić. Dolazak u Efes bi bio dobar i za srpsku košarku, jer bi Teodosić igrao u tandemu sa Vasilijem Micićem. Selektor Aleksandar Đorđević bi tako na jednom mestu imao dvojicu lidera koji bi trebalo da predvode “orlove” na Svetskom prvenstvu u Kini u septembru.

Važna stavka za Teodosića je i dužina ugovora. Miloš će 19. marta napuniti 32 godine i zbog toga traži ambicioznu sredinu u kojoj bi mogao da ostane do kraja karijere.

Ne treba zaboraviti ni da Miloš i njegova supruga Jelisaveta čekaju prinovu. Pošto je dan porođaja blizu, Teodosić kao porodičan čovek ne želi da pitanje novog kluba rešava preko noći, odnosno pre nego što dete dođe na svet.

To znači da srpski organizato­r igre neće žuriti sa donošenjem konačne odluke dok se ne reši najvažnije porodično pitanje.

 ??  ?? miloš teodosić je i pre otkaza u klipersima najavio da Će se vratiti u evropu
miloš teodosić je i pre otkaza u klipersima najavio da Će se vratiti u evropu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia