Blic

Bata nema startnih 11

FUDBALERI PARTIZANA SE VRATILI SA PRIPREMA IZ TURSKE

- A. Pijevac

Trener Mirković još nije pronašao adekvatne zamene za Jankovića i povređenog Pantića.

Fudbaleri Partizana završili su dvonedeljn­e pripreme u Antaliji i sinoć su se vratili u Beograd. Trener Zoran Mirković je iskoristio pet pripremnih mečeva da svim igračima pruži šansu, ali utisak je da nije video ništa što već nije znao.

Ukratko, bez Marka Jankovića koji je prešao u Spal, sa povređenim Danilom Pantićem i nedovoljno spremnim Rikardom Gomešom, crnobeli ne mogu ozbiljnije da priprete Crvenoj zvezdi i niškom Radničkom.

Partizan i dalje ima dosta problema sa timovima koji se brane, tako je bilo na jesen u Superligi, a tako je i sada.

- Protiv jačih timova nam je lakše da igramo. Tada imamo više prostora i onda smo opasniji. Međutim, kada postane gusto na sredini, onda nam nedostaje kreativnos­ti, pogotovo posle odlaska Jankovića. Marka nema i neće ga biti, tako da problem moramo da rešimo sa fudbalerim­a koji su nam na raspolagan­ju - rekao je Mirković.

Prvo rešenje za problem kreativnos­ti koje pada na pamet svima kojima je Partizan u srcu je Zoran Tošić.

- Zadovoljan sam njegovom formom. Vidim da se oseća sve bolje i predstavlj­aće veliko pojačanje. Protiv Krila Sovjetov sam ga probao na novoj poziciji. U svakom slučaju, moraću dosta da kombinujem.

Posle svega što smo videli u Turskoj, priliku da zaigra u startnoj postavi trebalo bi da dobije i 16-godišnji Filip Stevanović.

Partizan je na pet test mečeva u Turskoj zabeležio samo dve pobede, a prvi duel u nastavku Superlige crno-beli igraju protiv Bačke

- Svi ostali mladi igrači, ne samo Filip, moraju da budu stpljivi. Tu mislim i na Đerleka, Pavlovića, Bosnića, Šehovića... Talentovan­i su ali im je potreban pravilan razvoj. Sve što je brzo, to je i kuso. A što se startne postave tiče, ne bih rekao da će oni koji su počeli meč sa Mladosti biti i na terenu protiv Bačke.

Mirković i navijači dosta očekuju od najzvučnij­eg pojačanja, Muse Ndžaija, međutim, norveški fudbaler poreklom iz Gambije je više bio na tribinama nego na terenu. Ndžaji se žali da su pripreme naporne.

- U Partizanu ne radimo ništa drugačije nego u ostalim klubovima. Zato ne prihvatam objašnjenj­e. Verovatno je Musa imao problema sa svojim telom i pre dolaska - zaključio je Zoran Mirković.

16 godina ima Filip Stevanović koji je blizu prvih 11

 ??  ?? treneru mirkoviću se niko nije nametnuo u turskoj
treneru mirkoviću se niko nije nametnuo u turskoj

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia