Blic

Lebron ga nije hteo, Jokić kod Adetokumba

SRPSKI KOŠARKAŠ će IGRATI ZA “TIM JANIS” NA OL STAR MEČU U ŠARLOTU Nikoli će društvo na NBA spektaklu praviti i Kari, Embid, Vestbruk, Vučević, Novicki...

- Aleksandar Pijevac

janis Adetokumbo,

U NBA ligi neke stvari se jednostavn­o znaju - igrači se dele na Lebronovu ekipu i na ostale. To se potvrdilo na draftu za Ol star meč u Šarlotu gde je Džejms okupio sve ortake u “Tim Lebron”. Nikola Jokić je izabran u sastav Janisa Adetokumba, koji je našeg košarkaša uzeo već kao drugog među rezervama, odmah posle saigrača iz Milvokija Krisa Midltona.

Grčki superstar je tako pokazao da ceni Jokića koji je, ruku na srce, završio u za njega boljem društvu. Jer pored Džejmsa, Kevina Durenta, Entonija Dejvisa i Karla Entonija Taunsa teško da bi Nikola uopšte dobio priliku da na Ol staru pokaže zašto je jedan od najboljih košarkaša u NBA ligi. Jokić je ovako praktično prva zamena za startnog centra Džoela Embida, a društvo na klupi će mu praviti Nikola Vučević i Dirk Novicki.

Stručnjaci smatraju i da je Lebron svojim izborom praktično predstavio buduću startnu petorku Los Anđeles Lejkersa. On je prvo regrutovao Durenta, a zatim Irvinga i Lenarda. Trojica vanserijsk­ih košarkaša uskoro postaju slobodni agenti i svi su, na ovaj ili onaj način, bili povezivani sa Lejkersima. Takođe, Lebron je iz rezervi pokupio Dejvisa, koji ne krije da želi da se preseli u klub iz Holivuda.

Adetokumbo je čak dozvolio Džejmsu da posle završenog drafta iz njegovog tima uzme Bena Simonsa, u zamenu za Rasela Vestbruka.

- Da, znam da je Simons tvoj čovek - u polušali je rekao Adetokumbo.

“Tim Lebron” će sa klupe predvoditi trener Denvera Majkl Malon, dok će Jokiću savete davati stručnjak Milvokija Majk Budenholze­r.

Jokić može da očekuje da će sigurno igrati 20 minuta, što će svakako biti dovoljno da pokaže deo svog repertoara.

Inače, Nikola je Ol star draft ispratio u Filadelfij­i gde je kasno sinoć gostovao sa Denverom. Jokić je iskoristio priliku da bude u društvu Bobana Marjanović­a, koji je od juče novi član Siksersa. Dvojica srpskih košarkaša su zajedno pozirali ispod statue Rokija, a Bobi je ispod fotografij­e postavljen­e na Instagramu napisao “Joker in the town”.

 ??  ?? jokića je izabrao
zajedno sa karijem, vučevićem, novickim...
jokića je izabrao zajedno sa karijem, vučevićem, novickim...
 ??  ?? boban marjanović i nikola jokić ispred statue rokija u filadelfij­i
boban marjanović i nikola jokić ispred statue rokija u filadelfij­i
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia