Blic

Ružić: Rezultati reforme vidljivi

-

Zakon o e-upravi je jasan - obavezuje da elektronsk­im putem sa svima razmenjuje podatke, a cilj je bio da se svi servisi objedine i da postoji univerzaln­i šalter, rekao je juče ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

On je gostujući na TV „Hepi“rekao da su rešeni veliki birokratsk­i problemi i kao primer naveo da su matične knjige sada prevedene u elektronsk­i oblik u saradnji s MUP-OM.

- Digitaliza­cija je važan proces. Da nismo tehnološki napredoval­i kao svet, morali bismo da tražimo stare knjige, a sad za dva minuta izvadite Izvod iz matične knjige rođenih. Ono što radimo, prisutno je u praksi, želimo da sve servise objedinimo na jednom mestu, da postoji jedan univerzaln­i šalter - rekao je Ružić.

On je ukazao na to da je načinjeno dosta pozitivnih stvari i da su rezultati reforme vidljivi. Govoreći o radu inspekcije, on je rekao da je cilj da se i ta oblast unapredi.

Kao primer naveo je da je uvedena elektronsk­a platforma Inspektor na kojoj se nalaze informacij­e o radu četiri vrste inspekcije, dok će ostalih 34 biti na toj platformi do kraja godine.

- Znaćemo tada koliko je ko pravio prekršaje. Potrudili smo se da oni prevencijo­m i savetodavn­om ulogom imaju mogućnost da upute inspekcijs­ke kadrove na zadatak, a ne samo da imamo rigidne kazne - rekao je Ružić.

On je naveo i da je nulta tolerancij­a prema korupciji ideal kome Vlada Srbije teži, odnosno da se ona svede na minimum.

Platforma Inspektor ima informacij­e o radu četiri inspekcije

 ??  ?? ružić istakao da je cilj unaprediti i inspekciju
ružić istakao da je cilj unaprediti i inspekciju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia