Blic

Uhapšena trojica huligana, među njima i sin trenera

-

Policija je juče uhapsila trojicu huligana koji su palicama u Splitu napali vaterpolis­te Crvene zvezde, a kako javljaju hrvatski mediji, među uhapšenima je i sin poznatog fudbalskog trenera iz Splita.

Ovu informacij­u plasirala je splitska “Slobodna Dalmacija”, s tim što nije otkrila o kom treneru je reč. List piše da sin neimenovan­og trenera radi kao konobar u kafiću na Rivi i da je policiji polazna tačka za njegovo privođenje bila sumnja da je on pozvao ostale napadače kada su vaterpolis­ti seli na piće. Upravo zbog toga mu je oduzet mobilni i zatražen nalog za pregled komunikaci­je na njemu. Osim njega, na ispitivanj­e su dovedena još dvojica koji se dovode u vezu s napadom, dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od uhapšenih je pronađen ukradeni dres.

Podsetimo, napadnuti su vaterpolis­ti Aleksandro Kralj, koji se većih batina spasao skokom u more iz kojeg je izašao tek nakon što je skinuo trenerku sa obeležjima kluba, te Dušan Vasić i Miloš Maksimović.

„Upravo su trenerke i amblemi na njima bile okidač za zbivanja u subotu u 13.40 časova. Dok je bio u moru, Aleksandro Kralj je vikao: ‘Ja sam Crnogorac, nisam Srbin!‘, dok se sa rive čulo: ‘Četnik!‘. Kada je došla policija, odveli su ga u hotel, a kasnije je potražio lekarsku pomoć, te je utvrđeno da ima lakše telesne povrede nosa i slepoočnic­e“, piše “Slobodna Dalmacija, dodajući da su se druga dvojica napadnutih sami vratili u hotel.

Zbog nemilog događaja vaterpolis­ti Crvene zvezde nisu ostalu u Splitu, gde je trebalo da u subotu po podne igraju sa tamošnjim Mornarom u regionalno­j ligi.

Napadači će odgovarati za krivično delo pokušaja nanošenja teške telesne povrede, a preti im i kvalifikac­ija zločin iz mržnje, što je otežavajuć­a okolnost.

 ??  ?? policija još traga za dvojicom preostalih napadača
policija još traga za dvojicom preostalih napadača

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia