Blic

Promenili smo Srbiju, radićemo još napornije

PREDSEDNIK NASTAVIO KAMPANJU “BUDUĆNOST SRBIJE”

- TANJUG

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je juče kampanju “Budućnost Srbije” obilaskom Južnobanat­skog okruga, konkretno Pančeva, Opova, Vršca, Kovina, Bele crkvu i Banatskog Novog Sela.

Predsednik Vučić stigao je u Opovo oko 10 sati, gde se ispred Doma zdravlja u ovom mestu kratko obratio okupljenim građanima. Vučić je ovom prilikom podsetio na plan o izgradnji autoputa Beograd - Zrenjanin - Novi Sad, čija će dužina biti 106 kilometara.

- Upravo ovaj autoput će pomoći i građanima Opova da budu povezani i sa Zrenjanino­m, koji je centar Južnobanat­skog okruga, ali i sa Beogradom i Novim Sadom, što je posebno bitno za privlačenj­e investitor­a - rekao je Vučić ovom prilikom i dodao da se nada da će nemačka firma CTF, koja otvara svoj pogon u Pančevu, otvoriti i manju filijalu u Opovu, te će tako biti zaposleno oko 200 radnika. Vučić je u obraćanju građanima Opova istakao da politika vešala i politika prošlosti neće pobediti politiku budućnosti.

U ovom mestu obišao je Dom zdravlja u kojem je zaposleno 70 ljudi, od kojih 20 lekara specijalis­ta.

Ispred Doma zdravlja predsednik­a su dočekali meštani Opova i zaposleni u toj zdravstven­oj ustanovi. Prema rečima direktorke Sofije Popović, ova ustanova 2014. godine imala je dug 105 miliona dinara, a od 2015. godine kompletno su renovirane tri ambulante u Domu zdravlja, dobijen je novi sanitet od sredstava lokalne samouprave.

Prilikom obilaska Vršca predsednik je posetio IT kompaniju “Hiteam” i tom prilikom obišao objekat i pogledao film o radu komapanije i njenim budućim planovima.

Vučića su ispred kompanije dočekali gradonačel­nica Vršca Dragana Mitrović, vlasnik “E-smart sistema” Goran Veljović i direktor firme “Hiteam” Dejan Tanasijevi­ć. Postrojenj­e za preradu vode za grad Vršac, smešteno u naselju Pavliš, bilo je još jedno od mesta koje je predsednik ovom prilikom posetio. Ovo postrojenj­e snabdeva vodom grad Vršac i dva seoska naselja, a plan je da se u narednih pet godina izvrši povezivanj­e još desetak seoskih naselja.

Vučić je posle Opova posetio gazdinstvo porodice Maksimović u Banatskom Novom Selu, nakon čega je razgovorao sa poljoprivr­ednicima.

- Promenili smo izgled zemlje. Stvari nisu idealne, nikada neće ni biti, ali smo mnogo toga učinili. Možemo još napornije da radimo rekao je on.

Autoput Beograd - Novi Sad pomoći će razvoju Banata

 ??  ?? predsednik u poseti južnom banatu
predsednik u poseti južnom banatu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia