Blic

Ubica bio opsednut Jasnom

- Biljana vučković

Meštani Verušića, sela pored Subotice, u kom je živeo i gde se ubio Josip Kujundžić (59), osumnjičen­i za ubistvo Jasne Matić (40), potvrdili su za “Blic” da su njih dvoje ranije bili u vezi.

Pretpostav­ljaju da je Josip ubio Jasnu jer nije mogao da je preboli. Često je govorio, „ako nećeš biti moja, nećeš biti ničija“.

- Znamo svi da su bili pre zajedno. I on je radio u istoj fabrici gde je ona radila. Ostavio je i ženu i decu u gradu i na salašu je držao svinje. Ne znamo detalje, ali su oni prekinuli vezu, a on je navodno bio opsednut njom i nije mogao da je preboli. Ona je bila srećna sa drugim i to ga je sigurno izjedalo - pričaju ljudi sa jednog od salaša na Verušiću.

Kako je “Blic” već pisao, Josip Kujundžić je nakon što je u petak tupim predmetom razbio glavu Jasni Matić i usmrtio je, presudio i sebi. On je lovačkom puškom, takozvanim „kratežom“, pucao sebi u glavu. Leš je pronađen pored pruge Novi Sad - Subotica, u blizini naselja Verušić, a na 400-500 metara od tog mesta nalazi se i njegov salaš.

Josip Kujundžić je ostavio i oproštajno pismo u kome je uz instrukcij­e porodici kako da nastave da vode brigu o imanju, napisao i: „Tako je moralo biti“.

- Čuli smo da se on sa ženom sa kojom ima dvoje dece razišao zbog nje, ali se navodno nije zvanično razveo. Ta žena će organizova­ti misu za njega u crkvi. On je radio u “Pioniru” i bio je miran čovek. Svi ga znamo kao dobrog čoveka. Nisam ranije nikada čula da je nešto nekome loše uradio. Eto, znali smo da je ranije bio u vezi sa njom, ali to je život, to se stalno i svuda dešava - priča jedna Verušićank­a. Jedna od komšinica Anastazija I. kaže da ga je poznavala i da je uvek imala lepo mišljenje u njemu. - Teško mi je da poverujem da je to uradio. Znamo ga kao dobrog čoveka. Sam je živeo na salašu, a porodica mu je bila u gradu. Sada ovde više nema nikoga - kaže Anastazija I.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia