Blic

DEA JE NAŠ HEROJ, SAD JE ČEKA OPERACIJA KARLICE

DEČKO I DOKTORI SE DIVE VODITELJKI­NOJ HRABROSTI PROŠLI KRITIČNI SATI

- j. paunović - lj. tozev

Mladen Mijatović i doktor koji je operisao Đurđevićev­u, Marko Bumbaširev­ić, kažu da je dobro podnela vest da joj je ruka bila otkinuta. Njena hrabrost i psihička jačina oduševila je čitavo osoblje VMA.

Juče u 14 časova prošla su kritična 72 sata otkada je voditeljka Dea Đurđević doživela saobraćajk­u u kojoj joj je otkinuta ruka. Njena porodica i prijatelji, kao i doktori koji brinu o njenom stanju na Vojnomedic­inskoj akademiji u Beogradu, sa nestpljenj­em su čekali da iscuri i poslednji minut. Iako su svi verovali da će njena hrabrost i jačina pobediti taj kritičan period, sa dobrim prognozama dočekali su te sate.

Profesor Marko Bumbaširev­ić, specijalis­ta ortopedske hirurgije i traumatolo­gije posetio je u bolnici teško povređenu voditeljku “Pinka”, a za “Blic” kaže.

- Zadovoljan sam njenim oporavkom. Dea odlično izgleda. Rečeno joj šta se dogodilo i dobro je podnela saznanje da joj je bila iščupana ruka. Ona je jaka i zdrava žena i nadam se da će dalji oporavak ići u najbolje mogućem redu. Ne žali se na bolove... - objašnjava za “Blic” profesor dr Bumbaširev­ić i dodaje da je on u svakodnevn­om kontaktu sa Deom i da se ona obraduje kada ga vidi.

Prema rečima doktora Bumbaširev­ića, Dea ima i prelom karlice, što je sprečava da se podigne na noge. Kako saznajemo, doktori na Vojnomedic­inskoj akademiji uskoro će doneti odluku kada će ta operacija biti urađena, a bitno im je da to bude što pre kako bi je položili na noge.

Zadovoljan sam njenim oporavkom. Ona je jaka i zdrava žena. Dea odlično izgleda i ne žali se na

bolove, kaže doktor Bumbaširev­ić

Dein emotivni partner, novinar Televizije “Pink” Mladen Mijatović, još uvek nije video devojku jer su posete zabranjene na intezivnoj nezi, kao i celoj bolnici zbog virusa koji vladaju. Ipak, on svakodnevn­o komunicira sa sestrama i doktorima koji brinu o Dei 24 sata dnevno.

- Lekari su mi rekli da je odlično psihički odregovala nakon ovih prognoza. Nasmejana je, raspoložen­a i dobro se drži. Ona je pravi heroj. Toliko je jaka da nije zaplakala nijednog trenutka. Sve sada protiče dobro, što nas sve raduje. Ima veliku snagu i energiju, ona je svesna i sve vreme se raspituje šta se događa u spoljnom svetu, sve je interesuje. Naravno, nema nikakav kontakt sa medijima, nema telefon niti bilo šta slično, ali se raspituje. Ja nisam još imao priliku da je vidim jer su posete na intenzivno­j nezi zabranjene, ali su mi sve preneli. Prošla su ta 72 sata koja su bila kritična i svi su zadovoljni kako protiče njen oporavak, ali to ne znači da je ona sada savršeno.

Uz Deu je sve vreme i majka Nena, koja ju je, kako saznajemo, videla samo nakratko. Ona za medije nije pričala, ali je u jednom trenutku samo na društvenoj mreži Fejsbuk, jer joj stižu stotine poruka podrške, kratko napisala:

„Hvala svima na podršci.“

Podsetimo, Dea je u stravičnom udesu tri automobila i dva autobusa u Ulici heroja Milana Tepića povređena u četvrtak u ranim jutarnjim satima. Dea je, nakon saobraćajn­e nezgode koju je imala sa putničkim autom, izašla kako bi proverila štetu i u tom trentuku ju je udario autobus, u koji se zakucalo još vozila.

 ??  ?? mladen kaže da njegova devojka nijednom do sada nije pustila suzu zbog svega
mladen kaže da njegova devojka nijednom do sada nije pustila suzu zbog svega
 ??  ??
 ??  ?? doktori kažu da je splet srećnih okolnosti u Čitavoj nesreći sačuvao dei ruku
doktori kažu da je splet srećnih okolnosti u Čitavoj nesreći sačuvao dei ruku
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia