Blic

KLS nas stalno sputava, smetamo velikim igračima

VELIBOR JOJIĆ, PREDSEDNIK KK DINAMIK, ZA „BLIC“

- vladan tegeltija

Dok smo bili mali, tapšali su nas po ramenu. Sada imam osećaj da nam ubacuju klipove u točkove, pošto ne igramo u našoj hali koja je bezbedna kaže prvi čovek kluba sa Dorćola.

Pobedom nad MZT-OM košarkaši Dinamika približili su se plej-ofu za ulazak u ABA ligu, dok su u KLS na mestu koje vodi dogodine u ABA 2, kao i domaću Superligu.

Dorćolci su izborili i plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća, pa je sve zbirno bio idealan povod za razgovor s prvim čovekom Dinamika i istoimenog sportskog centra, čiji je “Blic” medijski pokrovitel­j, Veljom Jojićem. Kako ocenjujete dosadašnje rezultate?

- Ne mogu da kažem da sam baš zadovoljan. O tome će se pričati na kraju sezone. Dinamik ima najmlađu ekipu u ABA ligi, a sa mladima treba vremena da se uđe u dobru formu. Kako pravimo rezultate tako rastu i očekivanja. U plej-ofu ABA 2, ako daj bože uđemo, sve je otvoreno, nikoga se ne bojimo i iz takvog razmišljan­ja i dobrog rada možemo da napravimo uspeh - kaže Jojić za “Blic”. Igrate na dva fronta?

- Teško je takmičiti se u toliko liga, imamo i po tri utakmice nedeljno. Košarkaška liga Srbije nam ne izlazi u susret, već zakazuje mečeve u čudnim terminima. Borimo se za uslove, za prva dva mesta. Predlagao sam da jedan klub ide iz KLS u ABA 2, a drugi iz Superlige, da ne izgubi važnost domaće takmičenje, ali su drugi imali drugačije interese, pa idu dva iz KLS. Verujem da radom, energijom i entuzijazm­om, možemo izboriti plej-of u ABA 2 ligu i drugo mesto u KLS, pošto je Borac već odmakao. U Kupu Radivoja Koraća niste imali sreće sa žrebom, pa idete na Crvenu zvezdu? - Tri godine izvlačimo lakše protivnike, a sada smo dobili Zvezdu, kao najbolji tim. Nemamo imperativ, ali ćemo pokušati da odigramo najbolje, pružimo otpor, da uživamo na festivalu košarke u Nišu. Jedan ste od retkih privatnih preduzetni­ka koji ulaže u sport, u košarku, kroz klub i Sportski centar, ali vam je zbog kapaciteta gledališta zabranjeno da igrate na Dorćolu, već morate u Hali „Ranko Žeravica“?

- Ja sam to i očekivao. Dok smo bili mali, tapšali su nas po ramenu, ali kada smo postali konkurenci­ja velikim

igračima onda smo počeli da smetamo. Imam osećaj da u KLS sve rade da nam ubacuju klipove u točkove, sputaju, da ne igramo u našoj hali koja je bezbedna. Iako je to u suprotnost­i sa Zakonom o sportu, videćemo šta ćemo da učinimo jer nam igranje u Hali sportova stvara velike troškove, a i tamo se osećamo kao gosti, pa su zato i došli neki porazi. Na Dorćolu bismo imali bolju atmosferu, ali je nekom interes da nam oteža, kao i još nekim klubovima. Ne zanima me zašto je interes da se Dinamiku non-stop naplaćuju kazne, zabranjuje jedno, pa drugo. Nisam očekivao da ću tako nešto doživeti u košarci - podvukao je Jojić.

IGRANJE U HALI „RANKO ŽERAVICA“NAM STVARA VELIKE TROŠKOVE, A I TAMO SE OSEĆAMO KAO GOSTI - KAŽE JOJIĆ

 ??  ?? prvi Čovek dinamika velibor jojić smatra da je njegov klub loše tretiran u ligi u kojoj se takmiči
prvi Čovek dinamika velibor jojić smatra da je njegov klub loše tretiran u ligi u kojoj se takmiči
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia