Blic

Crveno-beli u Baru overili prvo mesto

Izabranici Milana Tomića su do nogu potukli crnogorsko­g prvaka, pa će u plej-ofu imati prednost domaćeg terena. Takođe, prvak Srbije je napravio i odličnu uvertiru pred Kup Radivoja Koraća.

- Milan zarić

Košarkaši Crvene zvezde nisu imali milosti prema Mornaru, kog su razbili u 19. kolu ABA lige sa čak 90:57 i na taj način su otklonili sve dileme oko prvog mesta na kraju ligaškog dela ABA lige. Pregazili su Barane u dvorani „Topolica“, pa će u polufinalu plej-ofa imati prednost domaćeg terena, kao i u eventualno­m finalu.

Izabranici Milana Tomića su imali motiv da pruže dobru partiju i vežu drugu pobedu u svim takmičenji­ma, kao i da naprave dobru uvertiru pred start završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, u čemu su uspevali već od prvog minuta.

- Odigrali smo perfektnu utakmicu tokom svih minuta, od početka do kraja, što je upravo ono što tražim cele godine, da uvek koncentrac­ija bude na maksimumu i da nikada ne pada ritam. U današnjoj, savremenoj košarci dovoljna su dva-tri minuta da se preokrenu velike razlike i izgubi utakmica - rekao je trener Zvezde Milan Tomić.

Crveno-beli su od starta meča nametnuli visok nivo igre, pa Barani nijednog trenutka nisu uspeli da pariraju. Već u trećem minutu gosti su stekli dvocifrenu prednost, i do kraja meča je nisu ispuštali. Praktično, moglo je da se nasluti kod 20:4 kako će se odvijati meč do kraja, pošto Mornar nije uspeo da parira i bude ozbiljniji rival crveno-belima.

A Zvezda? Njeni košarkaši se nisu opuštali nijednog trenutka, pa upravo u takvom pristupu meču i leži tajna ovako ubedljive pobede. Služio je odlično šut Beograđane, pogađali su iz svih pozicija, dok su pod košem dominirali Odžo, Ristić i Cirbes.

Košarkaši Zvezde su već na poluvremen­u rešili sve dileme, pošto su došli do plus 24. Ali uprkos ubedljivoj prednosti, crveno-beli košarkaši nisu posustajal­i nijednog trenutka, pa su i u trećoj četvrtini povećavali prednost. Ona je za tili čas dostigla 30 poena, a u finišu deonice je bila i plus 40.

Do kraja meča Mornar je uspeo samo za nijansu da ublaži poraz, pa su se košarkaši tima sa Malog Kalemegdan­a na kraju radovali sa 33 poena razlike. Najzaslužn­iji za veliko slavlje izabranika Milana Tomića bili su Bili Beron sa 14, Ognjen Dobrić sa 13 i Dušan Ristić sa 11 poena, dok je kod domaćih bolji od ostalih bio Strahinja Mićović sa 15.

- Igrali smo bez Perperoglu­a, Lazića i Čovića, ali smo uprkos tome uspeli da slavimo i obezbedimo prvo mesto pred start plej-ofa. Ali, to ne znači da sad treba da padnemo ili posustanem­o... Moramo da u kontinuite­tu odigramo u preostale tri utakmice u ABA ligi na kojima moramo da trijumfuje­mo. Posebno bih se ovom prilikom osvrnuo na atmosferu u Baru, koja je bila fantastičn­a - zaključio je trener Zvezde Milan Tomić.

 ??  ?? dirigovao igrom crveno-belih u crnoj gori: džo regland
dirigovao igrom crveno-belih u crnoj gori: džo regland
 ??  ?? košarkaši zvezde su imali podršku i protiv mornara
košarkaši zvezde su imali podršku i protiv mornara

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia