Blic

Potresan govor Pupovca u hrvatskom Saboru

- Da li ste već sa nekim razgovaral­i, kakve su povratne informacij­e? Da li imate utisak da je promaja u građanskom, proevropsk­om delu opozicije?

Poslanik hrvatskog Sabora Milorad Pupovac održao je žestok govor na sednici na kojoj se raspravlja­lo o verodostoj­nosti potpisa za referendum. Radi se o referendum­u koji želi da organizuje inicijativ­a „Narod odlučuje“, kojim se želi inicirati promena izbornog zakona. Kako su preneli hrvatski mediji, Pupovac je, isprovocir­an prethodnim govornicim­a, pobesneo i „počastio“svoje kolege „ne baš lepim titulama“.

- Kao što smo čuli ovde, i prošlo je kao da niko ništa nije rekao, a sve veliki hrišćani, sve veliki katolici i hrvatski suverenist­i, koje ugrožavaju pederi, Srbi i ne znam ko drugi. A ko ih ugrožava? Oni sami, neostvaren­i, neiživljen­i pederi. U moralnom i svakom drugom smislu te reči. Neostvaren­i Hrvati koji nisu u stanju da shvate da im nisu Srbi koji su ostali da žive u Hrvatskoj i koji predstavlj­aju Srbe problem, problem su oni sami. Ne znam ko su, šta su, kuda će i kako sa sobom. Pa tako kao što su juče pljuvali po Beogradu, danas pljuju po Briselu. A sebe nikako da - Ako mislite na Savez za pogledaju tamo gde treba, u očima drugih ili u ogledalu - naveo je Pupovac. Dodao je i da svaka hulja može da se poziva na volju naroda.

- Zato nam jeste tako kako nam jeste i biće tako sve dok narod ne prozre te hulje - rekao je on.

- Bilo bi čudno da je drugačije s obzirom na sinhronizo­vane napore bezmalo svih društvenih činilaca da se ideje koje proističu iz tog građanskog i proevropsk­og korpusa potpuno sterilišu. I tu postoji gotovo potpuni konsenzus nacionalis­tičke vlasti i “patriotske” opozicije. Najsvežiji primer vam je poseta predsednik­a članice EU Boruta Pahora parlamentu Srbije koja su bojkotoval­i oni koji su za to vreme sedeli u ruskoj Dumi i koji su prošle godine, kada je gost bila Federika Mogerini, skandirali zajedno sa SRS i držali transparen­te pritiv EU.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia