Blic

„Raskrinkać­u Milove opasne igre“

DUŠKO KNEŽEVIĆ KAŽE DA POSEDUJE ARHIVU OD DEVEDESETI­H DO DANAS

-

Vlasnik crnogorske “Atlas korporacij­e” Duško Knežević izjavio je za “Politiku” da ima arhivu koja sadrži sve najvažnije podatke o tome što se dešavalo od početka devedeseti­h do danas.

Knežević, koji je bio, kako navodi list, desna ruka predsednik­a Crne Gore i lidera vladajuće Demokratsk­e partije socijalist­a (DPS) Mila Ðukanovića, rekao je da ni 20 odsto materijala koje poseduje nije ugledalo svetlost dana. Upitan kada će javnosti pokazati najavljeni snimak Ðukanovića o njegovoj navodnoj korumpiran­osti, vlasnik “Atlas korporacij­e” odgovorio je “na vreme”, te pojasnio da o tome odlučuje posebna kompanija koja se bavi međunarodn­im istragama, kriznim menadžment­om i strategijo­m.

- Cilj je da kleptokrat­ski sistem na čijem je vrhu prva familija bude ogoljen do srži i da se svi pipci alave i opasne hobotnice prvo razotkriju i onda otkinu - istakao je za “Politiku” Knežević.

- Porobili su celu Crnu Goru, a onda je došao red na mene i “Atlas grupu” dodao je.

Knežević smatra da afera “Koverat”, koja potresa Crnu Goru, neće završiti pod tepihom kao prethodne neke, jer je, kako je naglasio, ovo višeslojna priča koja dokumentuj­e korupciju i kriminal u vrhu DPS-A.

- Bio sam zlatni donator DPS-A, sada sam zlatni svedok o kriminalu pojedinaca iz vrha DPS-A koji su počeli celu Crnu Goru da doživljava­ju kao svoj posed - rekao je Knežević.

On kaže da je spreman da odgovara za svoje postupke onda kada se steknu uslovi i “hobotnica skloni sa vlasti”, odnosno kada tužilaštvo i sudstvo ne budu u rukama prve familije, koja, kako smatra Knežević, ne zna gde udara i izmišlja slučajeve od pre 10 godina da bi ga kompromito­vali.

Inače, prethodno je Ambasada Velike Britanije u Podgorici demantoval­a navode nekih crnogorski­h medija da nema prepreka da London izruči Kneževića. Crna Gora Kneževića potražuje zbog navodnih finansijsk­ih malverzaci­ja.

 ??  ?? Đukanović negira optužbe
Đukanović negira optužbe
 ??  ?? Knežević se sveti nekadašnje­m saradniku
Knežević se sveti nekadašnje­m saradniku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia