Blic

Ostavio mi je sina da umre, a onda mi je izjavio saučešće

OTAC NASTRADALO­G RUKOMETAŠA NAKON HAPŠENJA TAKSISTE

-

„Svi smo zanemeli. taksista je bio kod mene u kući da mi izjavi saučešće. Ispričao mi je da je Gojka zatekao mrtvog i pozvao policiju“, kaže otac.

Ovim rečima počinje svoju ispovest Mile, otac Gojka Grozdanića, zbog čije smrti je uhapšen taksista M. V. (46) za koga se sumnja da ga je svojim vozilom usmrtio i pobegao sa lica mesta, pa onda policiji prijavio da ga je slučajno pronašao u lokvi krvi kraj puta!

Inače, otac tvrdi da nikada ranije nije razgovarao sa privedenim čovekom pre nego što je došao kod njega u kuću da mu izjavi saučešće, ali da ga je inače površno poznavao.

- Šta se zapravo desilo, saznao sam tek posle sahrane. Ja deteta više nemam, a njemu neka Bog sudi i neka bude sve po pravdi i zakonu. Mislim da je napravio veliku glupost. Trebalo je da ostane i da proba da pomogne mome Ognjenu i da mu pruži pomoć, a ne da pobegne i ostavi ga tako bespomoćno­g. Ja znam da je to saobraćaj, da je bila noć i magla i da je svakom moglo da se desi, ali me najviše boli što je pobegao i nije probao da pomogne mom Ognjenu – priča skrhani otac.

KOMŠIJE U ŠOKU

Meštani Prigrevice šokirani su vešću da je M. V. ostavio Ognjena da umre na putu i da mu nije pomogao.

- Bio je to šok za šokom. Prvo vest da nam je Ognjen poginuo, a potom vest da ga je pregazio M. V. i ostavio ga da umre. Stvarno ne znam šta mu bi da to učini. Trebao je ostati i pomoći detetu. Pa i on sam ima decu. Kako mu nije bilo žao? – pita se meštanin Prigrevice koji je želeo da ostane anoniman.

Istini za volju, kako kaže, za M. V. niko u selu ne može reći ništa loše i da je on do sada bio jedan običan porodični čovek koji je radio dva posla.

- Koliko znam, on je redovno zaposlen u jednoj firmi, a taksiranje mu je bilo dodatna delatnost kako bi zaradio koji dinar jer i on ima porodicu. On je skroz neupadljiv, miran i nikada niko sa njim nije imao problema i to je još jedan od razloga zašto smo šokirani njegovim postupkom. Videćemo sada šta će reći istraga, a ako je to zaista tako kao što pričaju, on treba da bude propisno kažnjen – smatra naš sagovornik.

PRIJATELJI OČAJNI

- Kakav čovek moraš biti da bi uradio ovako nešto? Kad udariš psa, staneš, izađeš da pogledaš da li je dobro i možeš li da mu pomogneš, a ne dečka od 20 godina - kaže prijatelj mladog Gojka.

On dodaje da je u šoku nakon tragedije, kao i svi njegovi prijatelji.

- Ne poznajem tog čoveka iako smo iz istog sela, nisam se nikada vozio sa njim. Svi smo šokirani tim saznanjem, da se pravio lud umesto da mu pomogne ili pozove pomoć. Nadam se da ga policija neće tek tako pustiti iz zatvora - priča za „Blic“Gojkov prijatelj.

SANJAO DA KUPI AUTOMOBIL

 ??  ?? neutešni: Gojkova MAJKA i otac sa Mlađim sinom
neutešni: Gojkova MAJKA i otac sa Mlađim sinom
 ??  ?? Gojko Grozdanić nađen pored puta U lokvi krvi
Gojko Grozdanić nađen pored puta U lokvi krvi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia