Blic

Tadiću i Matiću je daleko četvrtfina­le

„Kopljanici” bez sreće u prvom duelu sa Realom (1:2), „crveni đavoli” traže slamku na „Parku prinčeva” posle poraza (0:2) u Mančesteru.

- Veljko ivanović

Prvi mečevi osmine finala Lige šampiona doneli su dosta dobrih partija, iznenađenj­a, ali i sportskih nepravdi. Dakle, gotovo sve što fudbal i njegovo najjače evropsko klupsko takmičenje čini magnetom za gledaoce.

Najjači utisak izazvala je utakmica u Amsterdamu između Ajaksa i Reala (1:2). Duel “kopljanika” i kraljevsko­g kluba bio je klasičan primer nedostatka sreće jedne ekipe, kao i iskustva. Gotovo celim tokom meča domaćini su dominirali, stvarali šanse, ali ostali su bez prave nagrade. Uz to, poništen je Holanđanim­a gol posle intervenci­je sudije Damira Skomine kada je konsultova­n VAR. Možda je najbaksuzn­iji čovek na terenu bio reprezenta­tivac Srbije Dušan Tadić. Sjajni fudbaler, pored odlične igre, pogodio je prečku, a upravo zbog njegovog kretanja slovenački arbitar poništio je pogodak domaćinima - zbog ofsajda.

Real je, s druge strane, pokazao samo jedan kvalitet - iskustvo. Ono je, ispostavić­e se, presudilo nesrećnom Ajaksu, koji će, kako stoje stvari, morati da sačeka sledeću sezonu za neki novi iskorak ukoliko izbori plasman u Ligu šampiona.

Koliko je kod Dušana Tadića viđen nedostatak sportske sreće, u slučaju Nemanje Matića i njegovog Mančester junajteda protiv Pari Sen Žermena (0:2) nije bilo dileme ko je car na terenu. “Crveni đavoli” su na “Old trafordu” izgledali maltene kao omladinci u duelu sa “svecima”. Šampion Francuske je održao čas fudbala Ostrvljani­ma, i to bez najveće zvezde Nejmara. “Novi

Pele” Kilijan

Mbape je pokazao sav

PSŽ jednom nogom već među osam najboljih, Real i Totenhem blizu, neizvesno u Portu. U utorak i sredu nastavak osmine finala

raskoš talenta, kao i dvostruki asistent kod golova Anhel di Marija. Sudeći po prikazanom, družina Ole Gunara Solskjara nema šta da traži u Parizu za dve nedelje, mada im san da mogu do čuda niko ne može oduzeti.

Najprijatn­ije iznenađenj­e svakako je Totenhemov­o bombardova­nje Borusije Dortmund u Londonu (3:0). Nemci su

pre prvog meča osmine finala Lige šampiona protiv “pevaca” slovili za favorite, ali to je palo u vodu u drugom poluvremen­u, kada su Son, Vertongen i Ljorente isprašili “milionere“. Borusija je kroz istoriju umela da dođe do velikih preokreta, ali čini se da ovog puta za to neće imati snage.

Roma je došla do tesne pobede protiv prvaka Portugala (2:1) - mladi Nikola Zanijolo sa dva gola ispratio je Porto sa “Olimpika” i pokazao da “vučica” ima naslednika legendardn­og Frančeska Totija. Kapiten reprezenta­cije Srbije Aleksandar Kolarov protiv Portugalac­a je odigrao još jedan dobar meč. Ovo će, ujedno, biti i najinteres­antnija revanš utakmica pošto je Porto poznat kao nezgodan domaćin, ima aktivan rezultat.

Sledeće sedmice čekaju nas preostali dueli osmine finala Lige šampiona: Lion Barselona, Šalke - Mančester siti, kao i derbiji Liverpul Bajern i Atletiko - Juventus.

 ??  ?? Real je odneo veliku pobedu u amsterdamu: dušan tadić
Real je odneo veliku pobedu u amsterdamu: dušan tadić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia