Blic

Bogdan i Bjelica videli Jokićev ol-star let

DENVER POBEDIO SAKRAMENTO, U PRVOM PLANU OPET SOMBORAC

- Godina XXII, broj 7902 J. Medić

Nikola je ponovo imao tripl-dabl: 20 poena, 18 skokova i 11 asistencij­a za 36 minuita. Bogdanović i Bjelica su bili solidni, ali nisu uspeli da pomognu svojim „kraljevima” da stignu do trijumfa.

Veče nije moglo da bude lepše za ljubitelje košarke iz Kolorada. Em što je ljubimac publike Nikola Jokić još jednom blistao i košem sekund pre kraja doneo Nagetstima pobedu nad Sakramento­m od 120:118, em što je Ajzea Tomas posle osam meseci čekanja konačno debitovao u dresu Denvera!

Tomas se vratio na teren posle skoro godinu dana od operacije kuka koju je obavio još dok je bio pod ugovorom sa LA Lejkersima.

- Kada mi prozovu ime, biću spreman. Kada igram, učiniću sve da treneru otežam da me izvede iz igre - rekao je Tomas kada su ga upitali kako se oseća nakon povratka na parket.

A što se tiče Jokića... On je kao i uvek, leteo po terenu. Već je navikao javnost na tripl-dabl učinak, pa se potrudio da ni ovoga puta ne izneveri očekivanja. Upisao je 20 poena, 18 skokova i 11 asistencij­e za 36 minuta, što je bilo dovoljno da pogura tim do nove pobede u sezoni.

Daleko od toga da nije imao pomoć saigrača. Pol Milsap je postigao

25 poena (uz 13 skokova), a vredi pomenuti i trojku Tomasa u trenucima kada se meč lomio. Trojku koja je i omogućila našem asu da se kasnije proslavi. Odigrala su njih dvojica pik end rol, Jokić se zaputio pravo ka košu isprva promašio, a u stvari kao da je sam sebi asistirao. Nije se obeshrabri­o kada je lopta krenula da klizi po obruču već prišao i dovršio posao. Nije to prvi put da je ovo uradio jer je i ranije tokom susreta bacio sebi o tablu i tako „pocepao” odbranu Kingsa. Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica su takođe bili na visini zadatka. Bogdanović je došao do 16 poena uz četiri skoka i dve asistencij­e, dok je Bjelica postigao 13 uz tri skoka i tri asistencij­e. Znao je Bogdanović da napravi pravi dar-mar u odbrani, pa ni skočni Plamli nije uspeo da ga izblokira. Dok je “profesor” Bjelica pokazao sa kakvom lakoćom postiže trojke (pogodio tri od pet pokušaja) i to u trenucima kada je ofanzivna produktivn­ost

IBH EU FEUM DIO CONS AT ESTRUD DOLESSI. ROSTIE DOLOR SE CORTIONSED TE DFSV

tima bila upitna.

Znali su naši asovi da pronađu pukotine u odbrani tima iz Kolorada, ali je Denver još jednom pokazao da je tim koji predenduje da ima zapaženu ulogu i u plej-ofu. Ništa manje se i ne očekuje od drugog tima Zapadne konferenci­je.

 ??  ?? Iduisim nis niatet lumsan henim Inciduisib­h enit nis aute feu feugue
Iduisim nis niatet lumsan henim Inciduisib­h enit nis aute feu feugue

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia