Blic

„Nisam ni razmišljao o ostavci“

ALBANSKI PREMIJER, UPRKOS MASOVNIM PROTESTIMA, TVRDI DA će VLADA OPSTATI

-

Neću podneti ostavku. Opozicija je u krizi i nije u stanju da izazove vladu, rekao je Edi Rama nakon masovnih antivladin­ih protesta u Tirani.

Rama je u intervjuu za italijansk­i „Korijere dela sera“izjavio da je manjina u slabija nego što je bila na izborima 2017.

- Kada bi sutra bili izbori, opozicija bi dobila manje glasova - rekao je i dodao da je njega izabrao narod i da će na ostati na funkciji.

O ostavci ne razmišlja jer, kako kaže, ima jasan mandat od naroda.

- Imamo većinu u parlamentu i na kraju imam obavezu suočavanja sa mojim sunarodnic­ima. Nisam obavezan da pratim zahteve parlamenta­rne manjine. Jedina obaveza je ugovor sa narodom koji nam je dao mandat da vladamo - rekao je Rama.

Takođe, on tvrdi da je vlada posvećena reformama pravosuđa, da borba protiv korupcije nikada nije bila tako jaka i da se radi na

„Nisam u obavezi da pratim zahteve parlamenta­rne manjine. Jedina obaveza je ugovor sa albanskim narodom koji nam je dao mandat“

jačanju javne uprave.

Podsećamo, pre tri dana u Tirani na hiljade pristalica opozicije izašlo je na velike antivladin­e proteste. Demonstran­ti, koje predvode pristalice Demokratsk­e partije, sukobili su se sa policijom kada su bacali su „molotovlje­ve koktele“i baklje na zgradu Vlade, nakon čega su pokušali da unište ulazna vrata. Demonstran­ti traže od ostavke albanskih zvaničnika i raspisivan­je prevremeni­h izbora.

 ??  ??
 ??  ?? demonstran­ti su bacali „molotovlje­ve koktele“
demonstran­ti su bacali „molotovlje­ve koktele“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia