Blic

Uzela sam ga u naručje i rekla: „Stefane, ustani“

- Aleksić, N. Božović

Stefan Todorović (19) iz Obreže kod Varvarina preminuo je u nedelju na prijateljs­koj fudbalskoj utakmici između Sloge i Juhora. Stefan se iznenada u toku utakmice srušio. Igrači i osoblje timova su pokušali da mu pomognu, ali je nažalost mladić preminuo.

Stefanu su nakon što je pao u toku utakmice pokušale da pomognu kolege fudbaleri. Hitna pomoć, koja je vrlo brzo stigla na utakmicu, nije mogla ništa učini.

Stefan je odrastao kod svoje tetke Marije Belkić u selu Obreža, koja mu je bila i hranitelj. Kod nje je bio od prvog razreda škole.

- Bio je dobar đak, završavao je srednju školu, planirao studije mašinstva. Uvek je bio nasmejan. Mojim ćerkama Silvani i Maji, bio je kao rođeni brat. Sve nam je bio - priča Marija dok nemo sedi u Stefanovoj sobi gledajući njegov radni sto, prve fudbalske lopte i navijačke oznaka FK Partizan, čiji je bio vatreni navijač.

Marija se priseća poslednjih dana, kada se bojala da Stefana ne uhvati grip, jurila ga da jede povrće, da bude jači, ali se i brinula što dugo ostaje na treninzima.

- Svi bi mi odgovarali da je bolje što je sportista nego da ide po kafanama. Ćerka je samo vrisnula kada joj je trener rekao za tragediju. Krenula sam do Doma zdravlja u Varvarinu, usput molila majku Bogorodicu da ga probudi. Nisam znala da je dete već mrtvo. I

nisam mogla da poverujem ni kada sam ga videla i uzela u naručje. Samo sam mu govorila da ustane. Ali neće nikad više - ispričala je Marija najtužniji dan u životu.

Maja Miletić, Marijina ćerka i Stefanova sestra, kaže da je mladić više od svega voleo fudbal.

- Uvek mi je govorio kako će postati slavan i kako će izlaziti u novinama, tužno je što je na ovaj način ostvario tu svoju želju - priča za “Blic” Maja Miletić, sestra od tetke Stefana Todorovića, mladog fudbalera iz Obreža kod Varvarina koji je tragično skončao dok je

igrao prijateljs­ku utakmicu u Ćićevcu.

Nikome nije jasno šta se tačno dogodilo na prijateljs­koj utakmici. Stefan se okrenuo za loptom koju je šutno njegov saigrač, a trenutak kasnije se srušio.

- Tog dana sestra mi je javila da se Stefanu nešto dogodilo na utakmici i ja sam odmah pozvala čoveka iz kluba kog poznajem da vidim o čemu se radi. Kazao mi je da je Stefanu loše, ali niko nije mogao ni da nasluti... Nisam znala gde ću i šta ću pre, majka je odmah počela da plače, a sestra otišla do terena pošto je bila bliže - priča Stefanova sestra.

Njegovi saigrači su mu, kaže, odmah priskočili u pomoć, ali nije bilo spasa.

- Ispričali su mi kasnije da je u jednom trenutku došao k sebi, udahnuo, ali se ubrzo ponovo onesvestio. Nije nam jasno kako se to dogodilo, nikada nije imao zdravstven­ih problema niti je imao poroke. U Jagodini su mu odmah izvadili krv kako bi uradili testove, međutim nikakve droge nije bilo. Sada čekamo nalaze obdukcije koji bi trebalo da objasne kako je preminuo - priča neutešna sestra.

 ??  ?? uzrok smrti još nije poznat: stefan todorović
uzrok smrti još nije poznat: stefan todorović
 ??  ?? neutešna stefanova tetka marija belkić
neutešna stefanova tetka marija belkić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia