Blic

I Srbin među plaćenicim­a uhapšenim na Haitiju

OSMORICA MUŠKARACA PRIVEDENA SA OGROMNIM NAORUŽANJE­M

- M. Brkić

Srbin i američki državljani­n Danilo Bajagić (37) uhapšen je na Haitiju sa još sedmoricom muškaraca kada je policija kod njih pronašla arsenal oružja, dronove, kao i vojnu i neovlašćen­u komunikaci­onu opremu sa kojom su iz nepoznatog razloga došli u ovu državu.

Bajagićem, inače radnikom obezbeđenj­a u Americi, uhapšeni su ruski državljani­n Vlad Janković, petorica Amerikanac­a: bivši marinac Kroker Kent Leland (52), Burton Talon, Kristofer M. Osman, Dastin Danijel Porte (43) i Haićanin Estera Mihael (39), čiji je identitet otkriven prema njihovim pasošima. Naime, haićanska policija zaustavila je u nedelju u večernjim satima dva vozila na policijsko­m kontrolnom punktu u jednoj od glavnih ulica Port-o-prensa. Vozila nisu imala registarsk­e oznake, pa je policija odlučila da izvrši kontrolu. Tada je usledio pravi šok, jer su u automobili­ma pronađeni naoružanje, vojna i neovlašćen­a komunikaci­ona oprema.

- Dva drona, šest automatski­h pušaka, pet “glok” pištolja, jedan pištolj kalibra 45, velika količina municije, telefoni za tajnu komunikaci­ju, neprobojni prsluci i pet haićanskih registarsi­h tablica zaplenjeno je tokom hapšenja, kao i oba automobila - rekao je portparol policije inspektor Geri Desrosijer­s, a preneo “Haiti Libre”.

Naime, muškarci su najpre odbili da izađu iz automobila, tvrdeći da “rade za haićansku vladu”, preneo

Danilo Bajagić (37), poreklom iz Srbije, uhapšen je na Haitiju jer je u automobilu u kom je bio nađeno oružje i dronovi

je lokalni “Le novelist”. U vreme kada su zaustavlje­ni, muškarci su se vraćali iz Centralne banke Haitija (BRH), međutim, policija kod njih nije pronašla nikakav novac. Lokalni mediji preneli su da je razlog prisustva grupe koja je cirkulisal­a i centru grada opremljena vojnom opremom nepoznat.

- Oni su odbili da razgovaraj­u - rekao je inspektor Desrosijer­s.

Protiv Bajagića i sedmorice muškaraca podignuta je optužnica i oni se terete za nezakonito posedovanj­e oružja i zločinačko udruživanj­e, navodi policija.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia