Blic

Ova Zvezdina igra nedovoljna za Kup

Rivers, srpski pasoš, Teodosić, termin finala... O svemu se pričalo, samo ne o igri.

- Aleksandar Pijevac

Ako su igre u Top 16 fazi Evrokupa bile poziv za pomoć, onda je nemoguće da ih niko na Malom Kalemegdan­u nije čuo. Svi simptomi su se jasno videlo i samo je trebalo da se donese dijagnoza Zvezdina igra nije dovoljno dobra da se osvoji Kup.

Međutim, utisak je da su crveno-beli ostali bez trofeja i pre dolaska u Niš. Transfer saga oko Kej Si Riversa je sigurno uticala na raspoložen­je košarkaša kojima je iskusni Amerikanac direktan konkurent za mesto u timu. Ako se već znalo da Rives neće biti spreman za finalni turnir Radivoja Koraća, onda je sa potpisivan­jem trebalo da se sačeka. Iz poštovanja, bar.

Zatim je dobar deo pozitivne energije odnela i priča o tome da li će Odžo ili Regland dobiti srpsko državljans­tvo. Sa druge strane, Partizan je bio brži i konkretnij­i i Pejdž je dobio potrebne papire. Pejdž, kao stranac ili domaćin, isti je to igrač u razmaku od nekoliko dana, ali osećaj da ste nadmudrili večitog rivala je često važniji od krajnjeg rezultata.

Na sve, čaršija je počela da sanja o Milošu Teodosiću u Zvezdinom dresu. Realno koliko i da Srbija sutra uđe u Evropsku uniju, u klubu nisu demantoval­i vest, već su navijače podsetili da je “Teodosić obećao da će jednog dana biti crveno-beli”. Jednog dana možda, ali pred Kup, svakako ne.

I sve ovo dogodilo se pre nego što je ekipa kročila u “Čair”. Novi signal koji se video iz aviona je bio meč sa Dinamikom. Da postoji kosmička pravda, Milan Tomić i košarkaši bi već u petak krenuli „Niš ekspresom“za Beograd. Dorćolci su u svakom pogledu nadigrali tim stvoren za samu završnicu Evrokupa i potvrdili su da brod polako počinje da pušta vodu.

Na sve, umesto da se kritički sagleda situacija i zakrpi što se zakrpiti može, Crvena zvezda je zatražila da se nedeljno finale ne igra u 17 sati, već kasnije kako bi se ekipa odmorila i pripremila. Odmorila, dobro to razumemo, ali pripremila...

Taj voz je odavno prošao.

U finalu sa Partizanom, crveno-beli nisu izgledali umorno. Naprotiv, bili su svežiji i agresivnij­i od rivala. I da su iskoristil­i sav potencijal tima, Zvezda bi na poluvremen­u imala 20 poena prednosti. Ali, nisu i neće jer su upali u zamku Andree Trinkijeri­ja koji je svoje igrače pripremio za bitku poen za poen. Crveno-beli se lagodnije osećaju dok kontrolišu meč, a u Nišu je samo bilo pitanje kada će im pobeći kroz prste. I...

Iskustvo Perperogul­a, Reglanda i Cirbesa u svim ljudima poznatim dimenzijam­a bilo bi dovoljno da se dobije neizvestan meč. Uostalom, zato su skautovani, kupljeni i trenirani. Za razliku od australijs­kog klinca kom je ovo prva profesiona­lna sezona. Džok Lendejl je u Srbiju stigao da uči, a nije mogao ni da sanja da će preko noći postati učitelj.

Na kraju, umesto da čestitaju pobednicim­a, košarkaši Zvezde nisu izašli na prime medalju. Ljuti što nisu osvojili zlatnu, ili svesni da nisu zaslužili ni srebrnu?

Sa ovakvim stavom i igrom, pitanje je čemu se u Zvezdi nadaju. Da li će titula u KLS biti dovoljna uteha? Nismo sigurni, kao što nismo sigurni da je bila i prethodne sezone.

Poziv za pomoć se i dalje čuje.

KOŠARKAŠI CRVENE ZVEZDE NISU SE POPELI NA POBEDNIČKO POSTOLJE, NITI SU DAVALI IZJAVE POSLE MEČA

 ??  ?? Pognute glave: košarkaši zvezde čestitali su večitom rivalu
Pognute glave: košarkaši zvezde čestitali su večitom rivalu
 ??  ?? crveno-beli su drugu godinu zaredom ostali bez kupa koraća : milan tomić
crveno-beli su drugu godinu zaredom ostali bez kupa koraća : milan tomić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia