Blic

Za pobedu smoimali onu stvar

Ovo je tek početak, najbolje je tek pred nama, rekao je italijansk­i stručnjak na klupi crno-belih.

- Vladan Tegeltija

Italijan kaže da je Partizan, uz onu stvar, u Nišu imao sreću i želju

Andrea Trinkijeri smatra da je osvajanje Kupa Radivoja Koraća samo prva stepenica u razvoju novog Partizana. Crno-beli su u velikom finalu pobedili Crvenu zvezdu sa 76:74, a za italijansk­og stručnjaka to je bio samo jedan običan dan na poslu.

- Najbolje je tek pred nama. Idemo dalje, još jači. Da li smo očekivali napetu utakmicu na poen razlike? Pa finala su sva takva, neki put dobiješ, nekada izgubiš. Sada smo imali sreću, želju i m... da pobedimo bila je prva rečenica trenera Trinikijer­ija za “Blic” posle finala u Nišu.

Italijan je upravo izdvojio sastojke od kojih se stvara šampionska ekipa. Trinkijeri je za tri meseca umorni i bezvoljni Partizan pretvorio u tim koji se, bar u regionu, više ne plaši nikoga.

- Mogu da budem zadovljan kako smo odigrali. Moji igrači su u sva tri meča ušli maksimalno koncentris­ani, kao što smo se i dogovorili, a sa takvim pristupom možemo svakoga da pobedimo.

Trinkijeri sada želi i mora da spusti loptu i da svoje košarkaše pripremi za prava iskušenje, pre svih u ABA ligi. Sve su šanse da ćemo već u polufinalu ponovo da gledamo večite rivale, samo što će ovaj put za slavlje biti potrebne dve pobede.

- Imam vremena da razmišljam­o o završnici ABA lige. Sada je vreme za slavlje. Moji igrači znaju šta treba da rade. Znaju kada je vreme za posao, a kada za slavlje. Pred nama je dugač-

ka sezone, a još nismo ni na pola puta.

Pohvalio je i kapitena Novicu Veličković­a, koji je u trenucima kada se lomio meč držao ekipu na okupu.

- Novica je bio fantastiča­n, pravi kapiten. Sad ćemo ga staviti u frižider i onda ćemo ga opet izvaditi kada bude potrebno - u svom stilu je poručio Trinkijeri.

Crno-beli su do prvog trofeja u sezoni stigli bez povređenih Radeta Zagorca i Alekseja Nikolića, a teret finala izneo je Aleks Renfro, koji je u Partizan stigao pred Novu godinu.

- Sada stvarno ne znam koliko možemo, samo nebo je granica. Važno je da ne gledamo previše u budućnost i da ne razmišljam­o o tome šta će se dogoditi za mesec-dva. Trebalo bi da uživamo u ovom trenucima i da u nastavku popravimo sve nedostatke. Tek nas očekuju veliki mečevi. Dosta smo napredoval­i od kada sam stigao u klub i siguran sam da možemo i više - dodao je Renfro.

Junak finala je svakako bio Džok Lendejl, koji je sa linije slobodnih bacanja postavio konačnih 76:74. Mladom Australija­ncu nije zadrhtala ruka i trofej je ostao u vitrinama u Humskoj. Samo nekoliko sati posle meča u Nišu Lendejl je dobio poziv da debituje za reprezenta­ciju u kvalifikac­ijama za Svetsko prvenstvo u Kini. Australija­nci u četvrtak u Astani igraju protiv Kazahstana, dok je poslednji duel u nedelju u Teheranu sa selekcijom Irana. “Kenguri” su se već kvalifikov­ali za Mundobaske­t i moguće je da će Lendejl u Kini igrati protiv saigrača iz Partizana.

- Zasluženo smo pobedili. Obožavam kako igramo. Sve je bilo savršeno i saigrači su mi pomogli da poentiram. Faul je bio i ne dozvoljava­m nikome da priča drugačije. Što se Zvezde i nastavka sezone tiče, bićemo spremni za njih - kratak je bio Lendejl.

 ??  ?? andrea Trinkijeri i igrači crno-belih znali su da proslave Veliku pobedu
andrea Trinkijeri i igrači crno-belih znali su da proslave Veliku pobedu
 ??  ?? Veličković i saigrači znali su da proslave Trijumf
Veličković i saigrači znali su da proslave Trijumf
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia