Blic

Doktor svoju medalju predao igraču Nikoliću

LEP GEST LEKARA PARTIZANA MOME JAKOVLJEVI­ĆA U NIŠU

- I. V.

Zbog povrede Slovenac nije igrao, samim tim nije bio planiran da dobije odličje, pa sam mu poklonio moje. Ja toga imam koliko hoćete kaže Jakovljevi­ć za „Blic“.

U uzbudljivo­j završnici Kupa Radivoja Koraća, košarkaški Partizana savladali su Crvenu zvezdu sa 76:74 i odbranili ,,Žućkovu levicu“. Igrači, stručni štab, uprava i prijatelji kluba slavili su u Nišu, na terenu, tribinama i u svlačionic­i, ali i po povratku u Beograd. Proslavi su prisustvov­ali povređeni Rade Zagorac i Aleksej Nikolić, odnosno prekobrojn­i podmladak: Aleksandar Aranitović, Uroš Trifunović, Dušan Tanasković i Lazar Stefanović.

S obzirom na to da organizato­r nije predvideo toliki broj članova ekipe i stručnog štaba osvajača Kupa, nije izrađeno dovoljno zlatnih medalja, pa je standardni Aleksej Nikolić odbio da primi medalju, plašeći se da ih neće biti dovoljno za njegove saigrače i trenere. Ipak, doktor Moma Jakovljevi­ć, primetivši velikodušn­i gest povređenog plejmejker­a crno-belih, predao mu je svoju medalju nakon završetka ceremonije sprečivši da se Nikolić samo zbog povrede oseti isključeni­m iz tima.

- Nikolić je zaslužio odličje. Reč je o dobrom momku i igraču. To je najmanje što sam mogao da učinim za tog dečka i klub. Uostalom, imam dosta medalja - kaže Jakovljevi­ć za “Blic”.

Poznati hirurg i zamenik direktora KBC „Dragiša Mišović“posle 14 godina se vratio i crno-belima doneo sreću prošle, a sada i ove godine. U košarci je 32 godine. Sada je lekar Partizana i ženskih košarkaški­h reprezenta­cija. Sa crno-belima ima osvojen Kup šampiona 1992. godine u Istanbulu, devet osvojenih titula, devet trofeja nacionalno­g kupa i tri Kupa Radivoja Koraća. Dalje, sa reprezenta­cijom zlato na Evropskom prvenstvu 1995. u Atini i 1997. u Barseloni, srebro na Olimpijski­m igrama u Atlanti 1996. i srebro sa EP sa mladom selekcijom u Šopronu. - Ljudi mi kažu da volim da unosim pozitivnu energiju, optimista sam i uvek mislim kad je najbolje da može još bolje. I što kaže Hemingvej: „Ne gubi onaj koji prvi padne, nego pobeđuje onaj koji brže ustane“. Stalno idi ka vrhu, pa dokle stigneš, i trud i borba i rad se uvek isplati. I kažem, uslov je voljni momenat, kao i optimizam - dodao dr Jakovljevi­ć za „Blic“.

ALEKSEJ NIKOLIĆ ZBOG POVREDE NIJE IGRAO ZAVRŠNI TURNIR U NIŠU, KAO NI RADE ZAGORAC

 ??  ?? Crno-beli su odbranili kup radivoja koraća
Crno-beli su odbranili kup radivoja koraća
 ??  ?? donosi sreću partizanu: moma jakovljevi­ć
donosi sreću partizanu: moma jakovljevi­ć

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia