Blic

Bajern se uz „Bitlse“zagreva za Liverpul

NA “ENFILDU” VEČERAS DERBI OSMINE FINALA LIGE ŠAMPIONA

- A. Pijevac

Jirgen Klop želi da se osveti Bavarcima za poraz na „Vembliju“u finalu 2013. godine.

Pogled na Instagram dovoljan je da shvatimo kako fudbaleri Bajerna u odličnom raspoložen­ju dočekuju večerašnje (21) gostovanje Liverpulu u osmini finala Lige šampiona. Bavarci se za delikatan meč zagrevaju preko društvenih mreža na kojima odaju počast simbolu engleskog grada - „Bitlsima“. Nemački prvak je lansirao kampanju “The Bayerns Come Together”, prilagođav­ajući ime slavnog benda i koristeći naslov pesme koja bi trebalo da ujedini ekipu. Kao lajtmotiv je poslužila fotografij­a sa treninga na kojoj Humels, Miler, Levandovsk­i i Nojer sa naočarima i perikama oponašaju Ringa Stara, Džona Lenona, Pola Makartnija i Džordža Harisona.

Međutim, pitanje je da li će fudbaleri Bajerna proći “Enfild” lagano kao što su to uradile “liverpulsk­e bube” pre 50 godina sa pešačkim prelazom na omotnici albuma “Ebi roud”. Umesto pešačke zebre goste iz Minhena očekuje raspoložen domaćin predvođen Jirgenom Klopom koji je zaslužio da ga u Nemačkoj zovu “aspirin za Bajern”. Klop je sa Borusijom iz Dortmunda uspeo da prekine vladavinu Bajerna u Bundesligi, ali se na evropskoj sceni nije dokazao kao trener - dva izgubljena finala Lige šampiona, od kojih jedno od Bajerna, i finale Lige Evrope.

Oba tima ove sezone više mogu da budu zadovoljna igrom napada nego stanjem u odbrani. Bajern je na poslednjih šest mečeva primio bar po gol, dok je čuvar mreže Liverpula Alison Beker u 2019. zaustavio samo četiri od ukupno 11 šuteva koji su išli u okvir gola. Pritom, crveni će večeras igrati bez stuba odbrane Virdžila van Dajka, koji čisti žute kartone.

- Znamo sve o Bajernu jer ih niko ne poznaje bolje od Jirgena. Učinićemo sve da se ne oseti odsustvo Van Dajka i budite sigurni da se nećemo braniti. Takođe, izuzetno poštujem kolegu Nojera. Odmah posle žreba mi je bilo drago što ćemo biti rivali - rekao je golman Alison.

Meč na “Enfildu” bi trebalo da nam donese dosta golova, za koje će biti zaduženi Mo Salah i Robert Levandovsk­i. Egipćanin je startovao sporo u Ligi šampiona, sa samo tri gola, dok je s druge strane Levandovsk­i prvi strelac takmičenja sa osam pogodaka.

Manje neizvesnos­ti bi trebalo da bude u Lionu, gde Olimpik dočekuje Barselonu. Leo Mesi se oporavio i željan je da nastavi seriju - 30 mečeva, 30 golova.

 ??  ?? fudbaleri bajerna kao „bitlsi“
fudbaleri bajerna kao „bitlsi“
 ??  ?? salah je ove sezone Postigao samo tri gola u lš
salah je ove sezone Postigao samo tri gola u lš

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia