Blic

Gajić i Miluno

Više prilike uskoro će dobiti Ivanić, Jirka i Vukanović, koji ozbiljno konkurišu za mesto u timu za večiti derbi.

- Aleksandar Pijevac

Crvena zvezda je u postavi protiv Vojvodine (4:0) imala samo petoricu fudbalera koji su bili u startnih 11 i pre 12 meseci u prvom meču prolećnog dela sezone sa CSKA (0:0). Borjan, Stojković, Savić, Jovičić i Ben su ostali kičma ekipe trenera Vladana Milojevića, koji je i pored velikog prometa fudbalera uspeo da sačuva prepoznatl­jivu igru i kontinuite­t dobrih rezultata.

Ovaj podatak je pokazatelj da crveno-beli sistematsk­i dovode pojačanja, odnosno prate i kupuju fudbalere koji mogu odmah da se prilagode sistemu. Zbog toga je i broj “promašaja” sveden na minimum.

Gajić, Milunović i Ivanić poslednje dve godine su bili na listi želja srpskog šampiona pre nego što su ove zime stigli na “Marakanu”. Sličan razvojni put su imali i Vukanović i Vulić iz Napretka, kao i mladi Slovak Jirka, koji je ekspresno postao ljubimac navijača. Milojević je Gajića i Milunovića odmah ubacio u vatru, dok je Ivanić posle manje od sedam dana u klubu dobio priliku da debituje. Što je još važnije, igrači su spremni da prihvate uloge koje dobijaju od “šefa”. Tako je Milan Gajić protiv Vojvodine igrao kao levi bek, dok je njegova prirodna pozicija uz desnu autliniju.

- Iskreno, nije mi bilo teško da se prilagodim. Poslednjih nekoliko mečeva za Bordo sam odigrao po levoj strani i mogu da budem zadovoljan. Osećao sam se odlično i još samo da podignem fizičku spremu. Ali to će doći sa utakmicama - rekao je Gajić. Nemanja Milunović je vrlo

 ??  ?? igrač za zvezdu: milan gajić je Pokazao da je Pojačanje crveno-belih
igrač za zvezdu: milan gajić je Pokazao da je Pojačanje crveno-belih
 ??  ?? naoštrio se za zvezdu: zoran tošić
naoštrio se za zvezdu: zoran tošić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia