Blic

SPS spremanza birališta

- Danijela luković

Lider Socijalist­ičke partije Srbije Ivica Dačić kaže da je njegova stranka spremna za izbore jer nije partija koja strahuje sa čim će pred narod.

Dačić to kaže za „Blic“odgovaraju­ći na pitanje da li je njegov izlazak pred javnost sa razgraniče­njem kao zvaničnim predlogom za rešavanje problema Kosova u stvari ulazak u izbornu kampanju, kako to pojedini poznavaoci političkih prilika tumače. Posle toga, predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić najavio je da su vanredni izbori mogući ukoliko situacija u vezi s Kosovom ostane nepromenje­na, odnosno ukoliko Priština ne ukine takse, pa se razgovori ne nastave.

Na pitanje našeg lista da li se preporučuj­e za izbore, Dačić uzvraća da je i Vučić pre godinu dana pomenuo tu opciju, i dodaje da njegova stranka ne zazire od izlaska pred birače.

- SPS je spreman za izbore, jer nismo stranka koja strahuje sa čim će pred narod. Diskutujem­o o razlozima za njihovo održavanje, ali i o razlozima protiv i kad sve bude odvagano, donećemo odluku. Lično, moj stav je odranije poznat, uvek sam za redovne izbore - kaže Dačić. Nezvanično, u političkim kuloarima se može čuti više opcija o izborima, a izvor „Blica“kaže da je jedna da bi oni mogli biti raspisani za sredinu maja, ali i da ih ne bude do jeseni.

- Jedan od scenarija je da SNS raspravlja o izborima početkom marta i da ukoliko odluka bude pozitivna, budu raspisani za

AKO BUDE VANREDNIH PARLAMENTA­RNIH IZBORA, BIĆE IH ILI SREDINOM MAJA ILI NA JESEN

sredinu maja. Druga opcija je da budu ostavljeni za jesen. Jedno je sigurno, sve okolnosti će biti uzete u obzir, a Kosovo je taj tas na vagi koji će prelomiti - kaže izvor „Blica“.

Da su takse Prištine na robu iz Srbije ozbiljan mada ne i jedini razlog za raspisivan­je vanrednih parlamenta­rnih izbora, jer nema dijaloga i stvara se vakuum, smatra i politički analitičar Dušan Janjić.

- Vučić ima pragmatiča­n razlog da ide na izbore jer

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia