Blic

Mesi promašivao za sve pare

FUDBALERI BARSELONE NISU MOGLI DA PRONAĐU PROLAZ DO GOLA LIONA

- J. Medić

Katalonci ipak mogu da budu prezadovol­jni sa 0:0 jer se revanš igra 13. marta na “Nou kampu”.

Kad lopta neće u gol, onda jednostavn­o neće. Fudbaleri Barselone su 20 puta šutirali u gol Liona, ali je domaćin uspeo da izvuče 0:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Lion je odlično odolevao Barseloni, koja je prvih pola sata igre nametnula svoj ritam i imala mnogo veći posed lopte. Prvu šansu Katalonci su imali u petom minutu, kada je Lionel Mesi snažno šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta završila malo preko prečke. Samo dva minuta kasnije, Terije je primio loptu i sa distance šutirao, a njegov pokušaj je išao prema vrhu gola, ali Terštegen je sjajnom odbranom skrenuo loptu na prečku.

Imali su nakon toga gosti iz Barselone više udaraca na gol, 12 u prvom delu meča, ali samo jedan, Mesijev u 17. minutu, mogao je da ugrozi domaćina. Suarez je u 71. minutu šutirao pored stative, a potom je Alba sa ivice šesnaester­ca uputio udarac, ali lopta je ponovo otišla tik pored stative.

Ernesta Valverdea, trenera Barselone, ne brine što Suarez na poslednjih pet mečeva nije uspeo da postigne gol. Urugvajski fudbaler se ni protiv Liona u osmini finala nije upisao u listu strelaca ove sezone u Ligi šampiona, pa se našao ponovo na udaru kritika navijača.

- Ne zabrinjava me Suarez. Brinuo bih kada ne bi ulazio u šanse jer to je ono što tražim od centarfora. Čak i kada nema priliku, on je kreira saigračima. Protivnici se plaše Suareza. Fudbal je takav, dešava se - rekao je Valverde posle utakmice.

Remi bez golova u Lionu baskijski stručnjak ocenio je kao opasan rezultat.

- Stvorili smo mnogo prilika i na kraju nismo bili uspešni. Nećemo da se zavaravamo, 0:0 je opasan rezultat. Ne mislim da je lako pobeđivati u Ligi šampiona zaključio je Valverde.

Ni akteri meča Liverpul - Bajern nisu mogli da se pohvale golovima. U njihovom duelu viđeno je fenomenaln­o prvo poluvreme u kojem je Liverpul bio dominantni­ji, ali u kojem je Bajern koristio svaku šansu da napravi kontranapa­d i tako zapreti.

 ??  ?? golman liona lopez zaustavlja šut mesija
golman liona lopez zaustavlja šut mesija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia