Blic

SALETOVIH 12 ZA ESTONIJU

-

Dosta povređenih igrača, samo tri treninga, ali i povratak kapitena Miloša Teodosića obeležile su mini-pripreme srpskih košarkaša za večerašnji meč (18 sati) sa Estonijom. Selektor Aleksandar Đorđević je poveo 12 zdravih igrača u Talin gde će “orlovi” uraditi sve kako bi overili vizu za Svetsko prvenstvo u Kini. Teoretski, na Mundobaske­t možemo i sa porazom, ali pod uslovom da pognute glave teren napuste i igrači Izraela, koji dočekuju Nemačku, i Gruzije na gostovanju Grčkoj.

Treća i poslednja opcija je da u nedelju (16 sati) u dvorani “Aleksandar Nikolić” u direktnom duelu budemo bolji od Izraelaca. Ali hajdemo da se prvo pozabavimo sa Estoncima.

Đorđević se pred put odrekao Branka Lazića, koji još nije fit, Ognjena Dobrića i Stefana Pota, koji će nastaviti da treniraju u Beogradu. Džokeri za poslednje kolo i Izrael su Vasa Micić i Nikola Milutinov, koji zbog obaveza u Evroligi ne mogu da igraju u Talinu.

Zajedno sa reprezenta­cijom u Talin je stigao i Igrači na koje Aleksandar Đorđević računa za meč sa Estonijom: Miloš Teodosić, Ilija Đoković, Milenko Tepić, Dragan Milosavlje­vić, Aleksa Avramović, Ivan Paunić, Marko Simonović, Stefan Birčević, Stevan Jelovac, Miroslav Raduljica,

Nikola Jovanović i Đorđe Gagić.

KAPITEN MILOŠ TEODOSIĆ JE SPREMAN DA POVEDE TIM DO POBEDE NAD ESTONIJOM

Milan Mačvan, koji zbog povrede neće igrati do kraja sezone, ali nije želeo da propusti priliku da pomogne saigračima. - Svi znamo da nemamo pravo na kiks i da nemamo puno vremena za Estoniju, ali verujem da možemo da ih dobijemo, da sve rešimo i pre Izraela u punom “Pioniru”, gde nam je čast da igramo. Poznajem nekoliko domaćih

košarkaša. Igraće Kamgur i još neki novi, mladi koji će dobiti priliku da se nametnu. Mislim da će biti jači nego u Beogradu gde smo ih lako pobedili - poručio je centar Stevan Jelovac.

Pored Teodosića, novopečeni tata među “orlovima” je Stefan Birčević.

- Nisam imao tu sreću da budem uz suprugu kada se porodila. Zato sam maksimalno iskoristio ova tri dana slobodno. Trebalo je ranije da završimo posao. Međutim, verujem da ćemo već u Talinu rešiti neizvesnos­t - dodao je Birčević.

Tek sada vidimo koliko je trojka Alekse Avramovića u Beču bila značajna u borbi za Mundobaske­t.

- To je bio splet srećnih okolnosti, trebalo je i pre trojke da dobijemo Austriju. Znamo Estonce, igrali smo protiv njih, a sada smo jači i za Tea - kratak je bio Avramović.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia