Blic

Uzeli smo Kup, ali to nije ništa novo

„Osvojili smo ga i prošle godine, tako da ne pravimo euforiju. Ovo je tek početak posla koji ćemo završiti za nekoliko godina.”

- Vladan Tegeltija

PARTIZAN POŠTUJE DRŽAVU I SVE LJUDE KOJI NAM POMAŽU. SVAKOME KO POMOGNE MI ĆEMO ZAHVALITI

Kup je samo jedan dokaza da se u Partizanu radi dobro. Ovo su reči predsednik­a crno-belih Ostoje Mijailović­a, koji ne želi da trijumf u Nišu bude vrhunac sezone, već znak da je klub na pravom putu.

Igrači i stručni štab su dobili trodnevni odmor, ali prvi čovek ne miruje.

- Osvajanje Kupa nije ništa novo za mene, jer smo ga već uzeli prošle godine. Nisam euforična osoba. Ne pravim od normalnih stvari u životu neku pompu. Shvatam to kao nagradu za rad struke i igrača, ali i uprave koja im je obezbedila uslove. Nadam se da je to tek početak nekih stvari koje će se događati u budućnosti. Na ovim stvarima treba da učimo, izvlačimo pouke, kako bismo bili još pametniji i još bolji, jer znamo kako izgleda radovati se - rekao je Ostoja Mijailović u razgovoru za “Blic”.

Klub se podigao na više nivoa?

- Dosta smo radili na menadžment­u, stručnom štabu, mlađim kategorija­ma. Doveli smo više od 40 talentovan­ih klinaca. Partizan je dosta uradio na vraćanju međunarodn­og ugleda, ne zaboravite da smo izdejstvov­ali vajld kard za Evrokup. Naravno da smo i ranije želeli da dovedemo kvalitetno­g trenera kao što je Trinkijeri, ali nisu se stekli uslovi. Puno je pozitivnih stvari urađeno u poslednjih godinu i po dana. Ovu su samo rezultati.

Kup u Nišu je samo prolazna stanica. Šta dalje?

- Gradimo sistem. Ovo je tek početak velikog posla, koji nećemo dovršiti narednih nekoliko godina. Svi treba da se sete gde je Partizan bio pre godinu i po. Vrlo je važna stvar što su se u klub vratili ljudi koji ranije nisu hteli da sednu ovde da popiju kafu. Oni sad hoće da rade, da donose u klub. Partizan je velika porodica, širok krug uspešnih ljudi, koji žele najbolje Partizanu. Neko voli pecanje, neko voli fubal, neko košarku... Partizan poštuje državu, kao i sve ljude koji pomažu Partizanu. Ništa nije lično, svakom ko pomogne u radu kluba mi ćemo zahvaliti. Finale je imalo i svoje treće poluvreme iz tabora vašeg večitog rivala? - Svako treba da se diči i ponosi rezultatim­a svog rada. Nečija jedna reč ili rečenica ne može vam nikakvo loše doneti ako ste odradili dobar posao. Tražite grešku u sebi, a ne u drugima.

Na kraju, šta je najveći kamen spoticanja za Partizan?

- Dugovi! Gluposti su kako nam se navodno opraštaju dugovi. Dogovorom sa bivšim igračima deo duga smo skinuli, dok drugi deo sporazumno isplaćujem­o. Ispoštoval­i smo ljude. Na osnovu toga je smanjen dug. Marketinšk­im aktivnosti­ma smo povećali prihode kroz privatna sponzorstv­a i raznorazne slične stvari. Kad smo kod dugova, sa Duškom Vujoševiće­m je napravljen inicijalni dogovor. Ostalo je da neke stvari definišemo, ali Partizan nastoji da se to reši sporazumom. Vujošević zaslužuje da to bude korektno završeno.

 ??  ?? RADOST: KOŠARKAŠI Partizana POSLE Osvajanja Pehara na finalnom Turniru, Kupu Radivoja KORAĆA u niškom „Čairu“
RADOST: KOŠARKAŠI Partizana POSLE Osvajanja Pehara na finalnom Turniru, Kupu Radivoja KORAĆA u niškom „Čairu“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia