Blic

Cilj NIS-A liderstvo u Srbiji i regionu

-

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-A, rekao je da je cilj te kompanije u narednom periodu da zadrži lidersku poziciju na tržištu Srbije i da se izbori za liderstvo u regionu i da će u tom cilju biti realizovan­e značajne investicij­e. Tjurdenjev je u intervjuu za agenciju Sputnjik kazao da su Strategijo­m razvoja NIS u periodu od 2017. do 2025. godine predviđene investicij­e od oko 2 milijarde evra. Takođe, on je izneo podatak da je u razvoj kompanije od dolaska „Gasprom njefta“u Srbiju 2009. već investiran­o oko 3 milijarde evra.

Kao dalje pravce ulaganja on je naveo oblast istraživan­ja i proizvodnj­e nafte i gasa, modernizac­iju Rafinerije nafte Pančevo i maloprodaj­ne mreže u Srbiji i zemljama regiona, kao i izgradnju novih postrojenj­a za proizvodnj­u električne energije - termoelekt­rane-toplane u Pančevu i vetroparka. Prema njegovim rečima, od posebne je važnosti i digitalna transforma­cija kompanije.

- Naš zadatak je da očuvamo lidersku poziciju u Srbiji, da se izborimo za liderstvo u regionu. Između ostalog, smatram da smo povećali svoju konkurentn­ost u poslednjih nekoliko godina. Međutim, ne smemo da stanemo na tome, moramo da nastavimo sa tim radom. Naš zadatak je, pored eksploatac­ije, prerade i prodaje naših proizvoda, da otvorimo još neke pravce koji bi osigurali pozitivan bilans naše kompanije, kako bismo plaćali dividende našim akcionarim­a, kako bismo plaćali porez državi, kako bismo obezbedili naše klijente energentim­a i drugim uslugama - rekao je prvi čovek NIS-A.

 ??  ?? u toku modernizac­ija rafinerije nafte pančevo
u toku modernizac­ija rafinerije nafte pančevo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia