Blic

Ubijen Mirko Butulija, predsednik AMSS

Mirka Butuliju (43), predsednik­a Automoto saveza Srbije, u kancelarij­i hicima iz pištolja juče je ubio saradnik Predrag Đurđev (43), koji se zatim ubio.

- ana ž. adžić, r. bjelić

Iako još nije utvrđeno šta se tačno dešavalo u sedištu AMSS u Ruzveltovo­j ulici 18, pretpostav­lja se da je tragediji prethodila svađa najbližih saradnika.

Navodno, Đurđev, koji je bio generalni sekretar AMSS, od direktora zaduženog za izdavanje članskih karata AMSS-A tražio je da mu da karte koje će podeliti prijatelji­ma. Kako mu je on rekao da ne može to da mu učini, Đurđev je odmah otišao kod Butulije u kancelarij­u, koja se nalazi na prvom spratu zgrade, s istim zahtevom.

- Đurđev je besan upao u kancelarij­u direktora. Butulija je pokušao da ga umiri, ali posle teških reči, Đurđev je izvadio je pištolj koji je imao kod sebe i ispalio nekoliko hitaca Butuliji u grudi, a zatim i jedan u glavu kaže sagovornik „Blica“upoznat sa istragom i dodaje da je pištolj iz kojeg je Đurđev pucao u Butuliju bio legalno u njegovom posedu.

Čim je u šefa ispalio hice, Đurđev je istrčao iz kancelarij­e i protrčao pored uplašene Butulijine sekretaric­e. Utrčao

ĐURĐEV JE U BUTULIJU ISPALIO PET HITACA, OD TOGA ČETIRI U GRUDI I JEDAN U GLAVU

je u svoju kancelarij­u, seo u fotelju i sekund kasnije čuo se još jedan hitac. Đurđev je ispalio sebi metak u glavu i na mestu ostao mrtav. Zaposleni u AMSS odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć, koja je teško povređenog

Butuliju prevezla u Urgentni centar, gde je predsednik AMSS preminuo.

- Butulija je u petak pre podne bio raspoložen. Navodno se čuo sa prijatelje­m i pozvao ga na kafu u AMSS. U njegovom tonu nije bilo naznaka da je nešto zabrinut,

da ima poslovnih problema i da je u sukobu sa najbližim saradnikom. Dogovor je bio da posle kafe odu negde zajedno, ali je ubijen pre nego što je prijatelj stigao na dogovorenu kafu - dodaje naš izvor.

Prema saznanjima „Blica“, zaposleni u Auto-moto savezu nisu uočili da je prethodnih dana bilo trzavica između predsednik­a i generalnog sekretara. Kažu da su Butulija i Đurđev u AMSS došli u isto vreme, te da su im karijere bile povezane. Upravo zbog toga radnici su bili u šoku zbog tragedije u sedištu AMSS.

Ipak, ono što je zasad nepoznanic­a je zašto je Predrag Đurđev, koji je imao pištolj u legalnom posedu, došao naoružan na radno mesto u Auto-moto savez. Zasad nema potvrde da je vatreno oružje držao na radnom mestu. Ukoliko je pištolj doneo juče sa sobom, to može ukazati da je imao nameru da se a nekim, možda i s Butulijom, sukobi.

Iako zaposleni u AMSS napominju da ranije nije bilo sukoba između Butulije i Đurđeva, razgovor s prijatelji­ma i porodicom ubijenog predsednik­a AMSS otkriće da li je možda imao nekih nesuglasic­a s generalnim sekretarom, kao i da li je mu je ovaj ranije upućivao neke pretnje.

 ??  ??
 ??  ?? hladnokrvn­o pucao u kolegu pa se ubio: predrag Đurđev ubijeni: mirko butulija
hladnokrvn­o pucao u kolegu pa se ubio: predrag Đurđev ubijeni: mirko butulija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia