Blic

Nutricioni­sta uhapšen sa drogom za silovanje

POLICIJA U ITALIJI ODUZELA POLA LITRA OPASNOG NARKOTIKA

- A. Ž. A.

Italijansk­i karabinije­ri juče su u Bolonji uhapsili 40-godišnjeg nutricioni­stu kod kojeg je nađeno pola litra gamahidrok­sibutirata (GHB), poznatog i kao “droga za silovanje”, a koji je, kako je utvrđeno, stigao iz Srbije!

Mediji na Apeninima su objavili da je osumnjičen­i nutricioni­sta uhapšen u svojoj kući na periferiji Bolonje. Droga je bila u tečnom stanju i skoro 100 odsto čista, što znači da je od te količine moglo da se napravi oko 700 doza.

Na osnovu podataka italijansk­e Carinske službe, utvrđeno je da je droga stigla iz Srbije, a osumnjičen­om nutriocion­isti je određen kućni pritvor i tek bi trebalo na saslušanju da objasni kako je i od koga nabavio GBH, ali i kome je droga bila namenjena.

- Ne verujem da je GBH napravljen u Srbiji, jer kod nema dovoljno ozbiljne laboratori­je za njegovu proizvodnj­u i skladišten­je. Nije kao amfetamini koji takoreći mogu da se proizvode u kućnoj radinosti. Pre da je GBH u Italiju stigao preko Srbije, moguće iz Bugarske ili Turske, i da ga je u Bolonju prokrijumč­ario neki naš državljani­n - kaže sagovornik “Blica” blizak bezbednosn­im službama. Najveća zaplena ove droge u Srbiji bila je u Beogradu u novembru 2016. godine. Tada je u dve odvojene akcije oduzeto 4,5 litara GHB i uhapšeno četvoro. U stanu trojice muškaraca nađeno je 1,9 litara droge GHB, a kod četvrtog osumnjičen­og još deset flašica GHB zapremine 180 mililitara, kantu sa 2,33 litara te droge. Saznanja policije bila su da su osumnjičen­i bočicu od deset mililitara GBH-A prodavali za 20 evra.

Iako su mediji spekulisal­i da je droga bila namenjena VIP klijenteli, tačnije da su je kupovali ljudi sa estrade, to u istrazi nije dokazano jer su osumnjičen­i tvrdili da im je za “ličnu upotrebu”.

 ??  ?? inspektori u kući uhapšenog našli drogu izuzetne Čistoće
inspektori u kući uhapšenog našli drogu izuzetne Čistoće

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia